Chaos voor zowel reizigers als chauffeurs op lijn linker- en rechteroever: “Of er trams rijden? Ik weet het niet”

Door werkzaamheden in de metrotunnel die Antwerpen met Linkeroever verbindt was het tramverkeer de hele voormiddag verstoord. De Lijn legde pendelbussen in, en wanneer het kon, reed er toch een tram. Maar net dat zorgde voor verwarring bij zowel reizigers als chauffeurs. Woensdagmiddag reden tot 13u30 wel degelijk trams door de tunnel om schoolgaande kinderen vlot thuis te krijgen, maar daarna werd het tramverkeer weer stilgelegd tot 15u.

wowi, jtp

Bij nachtelijke werken had een aannemer de wissel aan premetrostation Diamant geforceerd, waardoor stukken vervangen moesten worden. Om de schoolkinderen thuis te kunnen krijgen, hervatte het tramverkeer tijdelijk tussen 11u en 13.30u, maar daarna werd het weer onderbroken om de herstelling van de wissel af te ronden. Om 15u werd het tramverkeer weer opgestart, al zijn gevolgvertragingen wel nog mogelijk.

Alle vier de lijnen die tussen de linker- en de rechteroever rijden, zijn wel weer operationeel, maar door een ongeval tussen een auto en een tram op de Grotesteenweg is het tramverkeer op lijnen 7 en 15 nu wel verstoord tussen Harmonie en Koninklijke Baan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER