Verdachte schietincident Gent-Sint-Pieters blijft in de cel

© BELGA

Het onderzoek naar de Afghaanse man die in januari in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, is afgerond. Dat werd vernomen bij zijn advocaat Ercan Tok. De man blijft voorlopig in de cel in afwachting van de beslissing of hij voor de correctionele rechtbank moet verschijnen.

De man stormde dinsdagavond 23 januari met een mes het station binnen en haalde uit naar twee agenten van de spoorwegpolitie. De politie schoot de man neer en hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeerde even in levensgevaar maar herstelde van zijn verwondingen.

Het gaat om een 28-jarige Afghaan met een verblijfsvergunning. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging doodslag en verboden wapenbezit. Er waren volgens het parket geen aanwijzingen van een terroristisch motief. De Afghaan kampt met psychische problemen en het parket vroeg de aanstelling van een gerechtspsychiater. Ook de verdediging had extra psychologisch onderzoek gevraagd.

De man verscheen deze week opnieuw voor de raadkamer, die de aanhouding verlengde. Het onderzoek is afgelopen en de raadkamer beslist volgende maand of de man voor de correctionele rechtbank moet verschijnen, of geïnterneerd moet worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen