© Photo News

Parket vreest voor nog eens tien tot twintig vermisten onder puin van ingestorte brug in Genua

Het dodental nadat nabij Genua een snelwegbrug is ingestort dreigt nog op te lopen gezien het parket gewaagt van nog meer mensen die onder het puin vermist zijn.

Volgens leidend procureur Francesco Cozzi, geciteerd door het persbureau Ansa, “kunnen er nog tien tot twintig vermisten zijn”.

Woensdag gewaagde hij van 42 dodelijke slachtoffers, de plaatselijke autoriteiten hielden het bij 39 bevestigde sterfgevallen.

De brandweer twitterde donderdag dat doorheen de nacht snuffelhonden aan het werk zijn geweest. Waaruit blijkt dat de reddingsoperaties nog steeds aan de gang zijn. Niettemin deemstert de hoop weg dat er twee dagen na de ramp nog overlevenden zouden zijn.

Meer dan dertig voertuigen zijn 45 meter naar beneden gestort toen de brug het begaf.

Tengevolge van het ongeval heeft de Bulgaarse premier Boïko Borissov een simultane renovering van alle bruggen in zijn land gevraagd. Niet minder dan 21 bruggen, het merendeel 35 tot 40 jaar geleden gebouwd, zijn volgens de regering in slechte staat. De financiering van de renovatie moet ofwel met toekomstige tolgelden ofwel met budgettaire middelen gebeuren.

LEES OOK:

Vijf jaar geleden noemden ze het instortingsgevaar nog “een fabeltje”, nu heeft regeringspartij felle kritiek op eigenaar van brug

Laatste ramp met brug in Vlaanderen dateert van 1992: “Kans dat hier een brug instort is klein”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer