© Dick Demey

Rechter zet Patro-voorzitter Woo minstens een maand buitenspel

De Tongerse rechtbank van koophandel heeft donderdag drie tijdelijke bewindvoerders aangesteld om de vzw Patro Eisden Maasmechelen te beheren. De vzw is in handen van de omstreden voorzitter Wayne Woo die de club wil verkopen aan een zakenpartner. De rechter zet hem nu buitenspel nadat vijf leden van de vzw een kortgeding hadden aangespannen.

GeHo

De bewindvoerders van advocatenbureau Consenso moeten nu de continuïteit bewaren, beheren de vzw, leggen bewarende maatregelen op en gaan alle contracten en bankafschriften doorpluizen. “Als Woo en co niet meewerken, moet de vzw een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen. De aanduiding van de bewindvoerders geldt voor een maand, maar kan verlengd worden als zij dat nodig achten. Ook moeten zij de mensen identificeren die in de vzw zetelen in het kader van witwaspraktijken. Er zitten onder meer Grieken in die nog nooit in Eisden geweest zijn en er zijn linken naar de Maagdeneilanden”, zegt advocaat Paul Engelen die het opnam voor de leden die het kortgeding aanspanden.

Daarnaast heeft de rechter ook de algemene vergadering van zaterdag verboden. “Er staan leden op de lijst van wie de eventuele volmacht niet controleerbaar is”, luidt het. Hoe het vervolgens verder moet met Woo hangt af van de bevindingen van de bewindvoerders, maar zijn einde lijkt nabij.

Guy Craybex, die mee het kortgeding aanspande, reageert zeer tevreden. “Dit is goed nieuws. De club kan nu weer verder en Woo heeft geen zeggenschap meer. Nu kan de augiasstal eindelijk uitgekuist worden. Dat zal uiteraard meer dan een maand vergen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer