Koning Willem-Alexander: dankbaar dat iedereen weer aanwezig is

Nieuws
Koning Willem-Alexander is blij dat hij Koningsdag dit jaar weer met zijn hele gezin viert. Tijdens Koningsdag in Emmen zei de koning daar dankbaar voor te zijn.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 13:20
Afbeelding
beeld anp

‘Om met je eigen gezin je verjaardag te kunnen vieren, dat is natuurlijk het allermooiste wat je kan meemaken’, zei de koning. ‘Ik ben blij dat iedereen er weer is. Om samen te zijn en het in Emmen te kunnen vieren. En daarna ook natuurlijk met zijn vijven, en met vrienden en familie. Ik ben dankbaar dat iedereen hier in volle gezondheid weer aanwezig is vandaag.’

Vorig jaar ontbrak prinses Alexia bij de feestelijkheden in Rotterdam. Zij miste toen de verjaardag van haar vader door de examenperiode van haar studie in Wales.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Directeur schoonmaakbeurs: 'co-bot' wordt collega schoonmaker

Schoonmakers in Nederland hoeven de opkomst van robots in de schoonmaak niet als een bedreiging te zien. Maar de rol van schoonmakers gaat wel veranderen. Dat denkt Robert Stelling, directeur van vakbeurs Interclean, die volgende week plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

Afbeelding

Top BuZa vreesde voor polarisatie op ministerie om onvrede Gaza

De top van het ministerie van Buitenlandse Zaken zag dat "de eenheid" op hun departement "onder druk" stond omdat de oorlog in Gaza veel discussie tussen ambtenaren losmaakte.

Afbeelding

Chinese export en import tonen weer groei

De Chinese export en import zijn in april weer gestegen, na een daling in maart. Vooral de stijging van de uitvoer is een opsteker voor de kwakkelende Chinese economie. In maart zag China de export nog stevig dalen door de zwakke vraag naar Chinese goederen.

Afbeelding

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport.

Afbeelding

Biden: Trump gaat verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump zich niet gaat neerleggen bij een mogelijk verlies in de presidentsverkiezingen later dit jaar. Dat zei de Amerikaanse president in een interview met nieuwszender CNN woensdagavond (plaatselijke tijd).

Afbeelding

Gaza-demonstranten oog in oog met ME in Utrecht

Kort na 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag stonden de pro-Palestijnse demonstranten die de Universiteitsbibliotheek in Utrecht bezet hadden gehouden oog in oog met de politie op de brug tussen de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat.