© JAA

G-Cobras viert 10-jarig bestaan op gemeentehuis: “Dat deze jongens ook internationaal schitteren, maakt ons trots”

De G-Cobras bestaan tien jaar en dat vond sportschepen Paul De Swaef (N-VA) een uitstekende aanleiding om dit bijzondere team van de basketbalclub van Schoten en Brasschaat officieel te ontvangen in het gemeentehuis. Een gezelschap van zo’n dertig spelers en hun entourage lieten die kans niet liggen en maakten er een vrolijke happening van.

Jan Auman

En er was nog een andere reden voor deze officiële uitnodiging van het gemeentebestuur. België behaalde dit voorjaar goud in het basketbal op de Wereld Special Olympics in de Verenigde Arabische Emiraten. Een onverwacht succes waarin BC Cobras een groot aandeel had. Met Ruben Oeyen, Jonas Francken, Anita Bosnjak en Karolien Berghs leverde de fusieclub uit Brasschaat en Schoten liefst drie spelers én de assistent-coach van de olympische kampioenen.

“Wat een leuke bende en waardevolle werking”, had schepen Paul De Swaef niks dan lof voor de G-Cobras, die door Eddy Neefs tien jaar geleden werden opgericht binnen wat toen nog Basketbalclub Schoten was. Het schepencollege had nog wat cadeautjes in petto en burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) trakteerde met taart. Eddy Neefs verwees op zijn beurt dankbaar naar sportdienstpioniers Guido De Cleyn en Denise Hendrickx die destijds mee de aanzet gaven tot de nu zo succesvolle G-werking.

“Ik ben trots dat wij er hier in Schoten in geslaagd zijn om de op één na belangrijkste G-basketwerking van België uit te bouwen, met vandaag 33 spelers verspreid over vijf verschillende niveaus. Dat vier van onze jongens en meisjes in dat gloriërende Team Belgium zaten op de Special Olympics, beschouw ik al een beloning voor onze club en de vele mensen achter onze G-werking”, aldus Eddy Neefs.