Coalitie: nu geen debat met Blok

Nieuws
anp
vrijdag 20 juli 2018 om 03:00

Den Haag

PvdA en SP vangen bot met hun wens minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zo snel mogelijk aan de tand te voelen over zijn kritische uitlatingen over migratie, de multiculturele samenleving en het ‘mislukte’ Suriname. De coalitiepartijen hebben geen behoefte aan een onmiddellijk debat. Volgens de VVD, de partij van Blok, is daar geen noodzaak toe. Ook CDA, D66 en ChristenUnie vinden het nu niet nodig. De PvdA daarentegen vindt juist dat ‘dit niet kan wachten tot na de zomer’. Volgens Kamerlid Lilianne Ploumen schaden de uitspraken de positie van Nederland in het buitenland. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Voormalig minister Sigrid Kaag van Financien met het Prinsjesdag-koffertje; een meerderheid van de Kamer sprak uit dat het gammele, oude valies niet mag worden vervangen door iets moderners. Een succes voor motieschrijver Joost Eerdmans (JA21).

De 'kijk ons eens'-vaandels van de Tweede Kamer: zeven wappermoties die partijen indienden

Onder de duizenden uitspraken die Kamerleden elkaar jaarlijks in de mond willen leggen, zijn veel wappermoties. Statements die de verhoudingen moeten symboliseren: de eensgezindheid of juist eenzaamheid van partijen.

 Exterieur van de Ridderzaal (Grafelijk kasteel) tijdens een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer.

Renovatie Binnenhof fors duurder. 'Hier is jarenlang gewerkt in een gevaarlijke situatie'

De renovatie van het Binnenhof gaat 2 miljard euro kosten. ‘Een gigantisch bedrag’, zegt minister De Jonge. ‘Maar laten we het nu gewoon goed doen.’

Tjibbe Joustra deed onderzoek naar de misstanden bij interlandelijke adoptie. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de regering een afbouwplan maakt.

Tweede Kamer wil dat Nederland toch helemaal stopt met buitenlandse adoptie

Buitenlandse adoptie moet stoppen. Een meerderheid in de Tweede Kamer vraagt de regering daarmee aan de gang te gaan. Dat is opvallend, want twee jaar geleden koos het kabinet ervoor dat adoptie wél doorgang vond.

Geert Wilders (PVV) na afloop van de vervolggesprekken met informateurs Dijkgraaf en Van Zwol en de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

Wilders hoopt dat de kabinetsformatie nog gered kan worden, Yesilgöz verbouwereerd over weglopen

Een dag nadat hij boos was weggelopen van de onderhandelingstafel hoopt Geert Wilders dat de formerende partijen dinsdag een manier vinden om de kabinetsformatie weer op de rails te krijgen. Ondertussen toont de VVD zich verbouwereerd over de actie van de PVV-leider.

De ministers Carola Schouten en Steven van Weyenberg maandag tijdens het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer.

Geroffel en 'woehoes' in de Tweede Kamer: 'We moesten toch van het oude meubilair af'

Het jaarlijkse Nationaal Jeugddebat stond maandag, onder meer, in het teken van misleidende financiële producten. De aanwezige ministers hadden het niet gemakkelijk. ‘Het echte vragenvuur begint nu pas.’

In de ontvangsthal liggen bierviltjes met een foto van SGP-Europarlementariër en lijsttrekker Bert-Jan Ruissen op tafel. ‘Geef Bert-Jan een tweede ronde!’, staat erbij.

Niet alleen het Wilhelmus, maar ook het volkslied van Israël klinkt op de SGP-jongerendag

Is Europa ons de baas of zijn wij Europa de baas? Over die vraag denken ruim vierhonderd jongeren na tijdens de SGP-jongerendag. ‘Als we alles nou wat lokaler zouden organiseren, krijgt de burger veel meer zeggenschap.'