Arno Jennen kon zijn knappe prestatie net niet bekronen met een podiumplaats© Geert Tresignie

Arno Jennen grijpt net naast het podium in Beerse: “Heel blij met deze vierde plaats”

Joren Segers won zondag de wedstrijd in Beerse. In de spurt versloeg hij de Nederlander Bas Van Belle. Yarno Van Herck en Arno Jennen zaten ook in de kopgroep en legden beslag op de plaatsen drie en vier. “Het seizoen bracht nog niet wat ik ervan verwacht heb”, aldus Jennen.

Lieven Verheyen

“We werkten met vier zeer goed samen”, vertelde Arno Jennen na afloop. “Eens we een voorsprong van vijftig seconden namen, geloofde ik echt in onze kansen. De ronden speelden in het voordeel van de aanvallers. Zeker ook omdat we met vier hardrijders in de aanval waren geglipt op zo’n zestig kilometer voor de aankomst.”

Meer dan een vierde plaats zat er voor de renner uit Koningshooikt niet in. “Halverwege de slotronde probeerde Van Belle alleen te vertrekken. Op dat moment zat ik op kop van ons groepje. Joren Segers kon er nog heen rijden. In de achtervolging daarop heb ik met Van Herck nog alles op alles gezet, maar we kwamen niet meer bij hen.”

Lijn doortrekken

Voor de 22-jarige renner was het de eerste keer dit seizoen dat hij zijn neus aan het venster stak. “Het seizoen is inderdaad nog niet wat ik ervan verwacht had. Net daarom ben ik zeer blij met deze vierde plaats. Hopelijk is de goede trein nu vertrokken en kan ik deze lijn doortrekken. Een echt snelle finisher ben ik ook niet. Ik hoopte wel even op de derde plaats, maar was vooral blij dat we uit de greep van het peloton konden blijven. Als eerstejaars elite zonder contract hoop ik me in de volgende maanden toch nog een paar keer te tonen.”

Hechte groep

Sinds dit jaar koerst Jennen voor het Stageco CT. “We vormen een zeer hechte groep en gunnen elkaars succes. Daarom ook deden mijn ploegmaats het nodige afstoppingswerk. Ook in de kleinere wedstrijden proberen we echt als een hecht blok te rijden. Dat merk je ook aan de vele felicitaties die ik hier vrijwel meteen na de aankomst in ontvangst mag nemen. Ik zal het zelf ook zeker niet laten om in andere wedstrijden in functie van het team te rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio