Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

Nieuws
In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee mannen van 21 en 28 jaar oud zijn aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.
anp
zondag 28 april 2024 om 17:41 aangepast 22:46
Afbeelding
beeld anp

De politie doet onderzoek naar de brand en naar de precieze rol van de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.

De brand brak halverwege de middag uit in een schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het vuur onder controle te krijgen. De schuur staat inmiddels volledig in brand. Rond 22.00 uur kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen hoelang het nog duurt tot de brand geblust is.

Veel rook

Het vuur woedt onder meer in het rieten dak van het pand. De brandweer heeft daarom een team ingezet dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken.

Bij de brand komt veel rook vrij. De veiligheidsregio waarschuwt omwonenden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Raad: uitspraak rechter bemoeilijkt door problemen overheid

Capaciteitsproblemen bij de overheid leiden ertoe dat uitspraken van rechters niet goed kunnen worden uitgevoerd. Daarvoor waarschuwt Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, naar aanleiding van het dinsdag gepubliceerde jaarverslag van de Rechtspraak.

Afbeelding

Vakantiegeld 1 op 10 Nederlanders gaat naar vaste lasten

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise.

Afbeelding

Eerste internationale VN-staflid gedood bij aanval Israël in Gaza

Bij een Israëlische aanval op een voertuig in Gaza is een lid van de VN-veiligheidsdienst gedood, meldt een VN-woordvoerder. Het was de eerste internationale, dus niet-Palestijnse, VN-medewerker die op Palestijns grondgebied is gedood sinds het begin van de oorlog in oktober.

Afbeelding

FNV start petitie voor terugdraaien decentralisatie sociaal domein

Vakbond FNV start dinsdag een petitie om regelgeving rond zaken als jeugdzorg, inkomensondersteuning en ouderenvoorzieningen weer onder te brengen bij het Rijk. Nu zijn er volgens de vakbond op die gebieden te veel verschillen tussen gemeenten.

Afbeelding

14 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op kamp Nuseirat

Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat, in centraal Gaza, zijn veertien Palestijnen gedood. Dat melden de gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook.

Afbeelding

Meer dan 50 doden op Sumatra door overstromingen

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 52 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen, die zaterdagavond begonnen. Huizen, wegen, rijstvelden en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zeventien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten.