World Central Kitchen hervat activiteiten Gaza na dood medewerkers

Nieuws
World Central Kitchen (WCK) hervat haar activiteiten in Gaza, meldt de humanitaire organisatie op de eigen website. Begin april verloor WCK zeven medewerkers door een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi.
anp
zondag 28 april 2024 om 18:13
Afbeelding
beeld anp

Aanleiding voor het besluit is de humanitaire situatie in Gaza, die volgens WCK ‘nijpend’ blijft. ‘Tot nu toe hebben we ruim 43 miljoen maaltijden gedistribueerd en we willen er graag nog eens miljoenen bezorgen’, aldus de vanuit Cyprus opererende organisatie.

WCK zegt 276 vrachtwagens, goed voor bijna 8 miljoen maaltijden, klaar te hebben staan om via de zuidelijke grensovergang bij Rafah binnen te rijden. Ook zouden er vrachtwagens met voedselhulp gereed zijn om vanuit Jordanië naar Gaza te rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Defensie koopt nog eens voor een half miljard aan munitie

Defensie koopt nog eens voor een half miljard euro aan munitie, schrijft demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer. Het ministerie heeft daarmee sinds de inval van Rusland in Oekraïne al voor 2,5 miljard euro aan munitie gekocht.

Afbeelding

Ryanair sluit basis op luchthaven Bordeaux na tariefconflict

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op de luchthaven in de Franse stad Bordeaux. Het bedrijf van topman Michael O'Leary kon het niet eens worden met de Fransen over tarieven, werd dinsdag bekend.

Afbeelding

Onzeker of Wet betaalbare huur per 1 juli kan ingaan

Het is onzeker of de Wet betaalbare huur per 1 juli van kracht kan worden. De Eerste Kamer wil zich niet laten opjagen door demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken), die de senaat heeft gevraagd de wet zo snel mogelijk te behandelen.

Afbeelding

Tentbetogers studentensteden zijn niet van plan om te vertrekken

De pro-Palestijnse demonstranten, die in tentenkampen actievoeren in een aantal studentensteden, zijn niet van plan daarmee op te houden, stellen ze in een gezamenlijke verklaring die via Instagram is verspreid.

Afbeelding

Bonden gaan over tot actie na einde ultimatum zwaarwerkregeling

FNV, CNV en VCP bereiden acties en stakingen voor, nadat de Staat niet was ingegaan op een door hen gesteld ultimatum. Daarmee wilden de bonden de overheid dwingen om tot een permanente regeling te komen voor mensen met zware beroepen die eerder met pensioen willen.

Afbeelding

Onderzoek: suikertaks kan 'zeer effectief' en lucratief zijn

Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is 'zeer effectief' en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling van zo'n suikertaks wel belangrijk, ook voor de vraag of er niet talloze rechtszaken volgen.