Na een vreemd manoeuvre van McKenzie stond Vandevoordt aan de grond genageld bij de Brugse 0-1.© Isosport

Plus Artikel     

KRC Genk slikt nieuwe uppercut: “Ik riep dat Mark bal moest wegkoppen”

Een nieuwe uppercut voor KRC Genk. Na de 4-0-pandoering van woensdag in Jan Breydel kwam Club Brugge zondag ook met ruime cijfers winnen in de Cegeka Arena: 0-3. Dat had blauw-wit vooral aan zichzelf te danken. “Het is niet de eerste keer dat we het op deze manier uit handen geven.”

Tom Mas, Mathias Vranckx, Erik De Gruyter

KRC Genk had voor eigen publiek iets goed te maken na de non-match die het woensdagavond speelde in Brugge. Dat bleek ook duidelijk uit de intenties waarmee Racing aan de aftrap verscheen. Het nam de wedstrijd resoluut in handen en drukte blauw-zwart achteruit. Maar zoals zo vaak dit seizoen schoten de troepen van Wouter Vrancken zichzelf in de voet. Mark McKenzie liet kort voor rust een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Kyriani Sabbe passeren, Maarten Vandevoordt stond aan de grond genageld en zag de bal in de verste hoek verdwijnen.

“Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we de doelpunten zo gemakkelijk weggeven”

Patrik Hrosovsky

“Een vermijdbaar tegendoelpunt”, zuchtte de Truiense goalie een halfuurtje na de wedstrijd. “Wat er gebeurde? Ik zie die voorzet vertrekken en roep away (weg, red.), zodat Mark weet dat hij de bal moet wegkoppen. Maar hij doet dat niet, waardoor de bal heel snel tot bij mij komt en ik niet meer kan reageren. Het is zuur dat we het na een degelijke eerste helft op die manier weggeven, maar zo’n dingen horen nu eenmaal bij voetbal.”

Patrik Hrosovsky© Isosport

Efficiëntie

Blauw-wit was even aangeslagen, maar kwam met goede moed uit de kleedkamer. Tevergeefs, want halfweg de tweede helft was de wedstrijd helemaal gespeeld. Eerst liet McKenzie zich te gemakkelijk aftroeven door Sabbe, Hugo Vetlesen nam de assist van de nog altijd maar 19-jarige rechtsachter dankbaar in ontvangst: 0-2. Een paar minuten later profiteerde Club opnieuw van mak Genks verdedigen en maakte Igor Thiago er 0-3 van. Racing lag tegen het canvas.

“Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we de doelpunten zo gemakkelijk weggeven”, zuchtte Patrik Hrosovsky. “Dat doet pijn. Of Brugge beter was dan ons? Als je het resultaat ziet wel, ja. We speelden zeker niet slecht, maar de einduitslag is klaar en duidelijk.”

“Zij waren enorm efficiënt”, sakkerde Vandevoordt. “Ze kregen vier kansen en scoorden drie keer. Dat we zeven tegendoelpunten slikten in de voorbije twee wedstrijden. Dat is natuurlijk niet fijn, maar we moeten verder. Er volgen nog vier wedstrijden.”

© BELGA

Titelstrijd

Door de nieuwe nederlaag mag de Genkse titeldroom definitief de koelkast in en wacht er blauw-wit nog een lastige race voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League of Conference League. Voor Club Brugge ziet de situatie er een pak rooskleuriger uit. Dankzij de hulp van de buren van Cercle, die met 1-1 gelijkspeelden tegen Anderlecht, staat blauw-zwart samen met de aartsrivaal uit Brussel aan de leiding.

“Dat we nog niet verloren met Nicky Hayen als trainer? Dat geeft veel vertrouwen. We zitten in de goede flow, maar moeten nu niet beginnen zweven”

Nordin Jackers

Doelman Club Brugge

“Dat is mooi, maar het heeft geen zin om ver vooruit te kijken”, bleef Club-doelman en Genks jeugdproduct Nordin Jackers rustig. “Deze verdiende overwinning is een stap in de goede richting, maar in de play-offs kan op korte tijd veel gebeuren. We moeten op dit elan verdergaan en dan zien we wel waar het schip strandt. Dat we nog niet verloren met Nicky Hayen als trainer? Dat geeft veel vertrouwen. We zitten in de goede flow, maar moeten nu niet beginnen zweven. Donderdag volgt alweer een nieuwe wedstrijd tegen Fiorentina, we moeten zorgen dat we daar klaar voor zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer