BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Zelfregulering alleen is niet voldoende in strijd tegen discriminatie op huurmarkt"

De sector van de private huurmarkt kan zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen discriminatie, maar zelfregulering alleen is daarbij niet voldoende. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Steunpunt Wonen heeft uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).

35 reacties

  • Rachida ouamari

    6 jaar geleden
    Weeral een duur onderzoek in de prullenmand gegooid door een koppige minister.
  • Piet van Helsing

    6 jaar geleden
    Ik stel, politiek correct, voor dat verhuur en verkoop van woningen aan "witte" personen voortaan verboden wordt.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Eigendomsrecht is ook het recht om huurders zelf te kiezen. Want wat schijnbaar discriminatie lijkt is dikwijls onzekerheid omtrent de geschiktheid van de kandidaat huurder. Wie geen huisjesmelker is wil zijn huurgeld op tijd en zijn woning niet gesloopt.
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    Als eigenaar/verhuurder ben je in werkelijkheid de financier, werkman en advocaat van de overheid. Alles gratis. Je bouwt volgens hun en niet jouw eisen, je hoest btw op, je verhuurt aan wie HUN voorkeur heeft, niet de jouwe, bij wanbetaling of beschadiging betaal JIJ de procedure en draai JIJ op voor de herstellingen want anders verklaren ZIJ het onverhuurbaar. Als alle verhuurpanden eens 6 maand niet te huur werden gezet, zou men in de wereld weten wat er mis is met onze verhuurdictatuur.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    En zoals gewoonlijk gaan politici de gevolgen aanpakken, en niet de oorzaak. Verhuurders zijn kieskeurig omdat ze hun eigendom ter beschikking stellen van een ander. Garandeer een vlotte en onvoorwaardelijke vergoeding bij wangedrag of wanbetaling van de huurder en er zal veel discriminatie verdwijnen.