Infoavond: Zorgeloos (ver)huren

Wil je een woning verhuren? Ben je een immo professional? Wil je meer weten over rechten en plichten huurder en verhuurder? Heb je een woning op het leegstandsregister? Kom naar onze ontmoeting met experten op donderdag 22 februari om 19.30 uur in OC De Buiting in Beringen.

Dirk Macquoy

Een huurwoning moet voldoen aan kwaliteitseisen: isolatie, dubbelglas, minimumoppervlakte, rookmelder. Wonen Vlaanderen doet de uitleg. Zo wil de gemeente Ham verhuurders ondersteunen kwaliteitsvolle woningen te verhuren én heffingen te vermijden.

Verhuren kan intensief zijn. Het Sociaal Verhuurkantoor SVPWL komt een uitleg geven over hun dienstverlening. Wat is de ervaring van andere verhuurders met het Sociaal Verhuurkantoor? Ook dat kom je te weten.

Een goed begrip tussen huurder en verhuurder, duidelijke afspraken, een geregistreerd contract en goede plaatsbeschrijving: tips om een goede (ver)huurder te zijn. Het huurderssyndicaat komt een toelichting geven over de rechten en plichten van de (ver)huurder.

Het Woonloket geeft een woordje uitleg bij de premies voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, ramen of verwarmingsketel.

Bij een drankje is er nadien ruim tijd om de experten meer uitleg te vragen, om je persoonlijke vragen te stellen, om een afspraak te maken met het woonloket of één van de andere partners.

I.s.m. HaBer, Vlaanderen, Provincie Limburg, SVK Svwpl, Huurderssyndicaat

Praktisch:

Donderdag 22 februari van 19.30 t/m 21.30 uurOC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 BeringenInschrijven via marielle.ballet@ham.be of via 013 61 10 44

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer