Drie personen opgepakt in verband met aanslagen tegen Charlie Hebdo en supermarkt

© AFP

In Frankrijk zijn drie personen opgepakt en in voorlopige hechtenis geplaatst in het gerechtelijk onderzoek naar de aanslagen tegen het satirisch blad Charlie Hebdo en de supermarkt Hyper Cacher van januari 2015. Dit heeft BFMTV dinsdag gemeld.

Maandag zijn een man van 46 en een vrouw van 28 jaar gevat. Volgens het blad L’Express vonden de arrestaties in Haut-Marne en in de Franse Ardennen plaats. Dinsdag was het de beurt aan nog een man. Ook die arrestatie was niet in Parijs. De drie worden verdacht van logistieke steun voor de aanslagen, in het bijzonder door een rol te spelen in het leveren van wapens.

De verdachten waren voorheen bij de justitie enkel bekend voor feiten van gemeenrecht. Volgens de krant Le Parisien zijn het wellicht de laatste arrestaties in het onderzoek dat, bijna drie jaar na de feiten, bijna aan zijn einde komt.

Op 7 januari 2015 hebben Chérif en Saïd Kouachi twaalf mensen gedood in de redactielokaken van Charlie Hebdo in Parijs. Na twee dagen voortvluchtigheid zijn ze gedood door de ordediensten in een drukkerij in Dammartin-en-Goëleuidont waar zij zich hadden verschanst. Op 8 januari doodde een medeplichtige van het duo, Amedy Coulibaly, een politieagente in Montrouge in Hauts-de-Seine, om daarna nog eens vier mensen om te brengen in de Hyper Cacher aan de Porte de Vincennes in Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen