Tweeling slurfhondjes geboren in Antwerpse Zoo

© Zoo Antwerpen

Twee piepjonge steppeslurfhondjes stelen in de Zoo van Antwerpen de harten van de verzorgers en bezoekers. Ze werden geboren rond 14 november maar waren niet te zien, tot nu.

ehu

Mama Guusje en papa Olli hielden hun kroost lang goed verstopt onder de grond, in een holletje bedekt met bladeren. Eén keer per dag maakte Guusje het nest open om de tweeling te voeden. Maar nu, vier weken na hun geboorte, zijn ze tevoorschijn gekomen en laten ze hun snoetjes zien. De slurfhondjes rennen schichtig rond onder de hoede van mama en papa. Met hun kleine slurfjes woelen ze de aarde om op zoek naar meelwormen of tasten er de lucht mee af om te ruiken.

“Het is een primeur voor Zoo Antwerpen want dit is het eerste nestje steppeslurfhondjes dat we grootbrengen”, aldus verzorgster Natalie. “Samen met Blijdorp zijn we de enige Europese dierentuinen waar steppeslurfhondjes geboren worden.”

De verzorgers laten de steppeslurfhondjes vooral met rust. De tweeling is nog een viertal weken te zien in hun verblijf bij de Mensapenvallei. Dan zijn ze volwassen en moeten ze verdwijnen uit het territorium van de ouders. Op dat moment kan de dierenarts ook hun geslacht bepalen en krijgt de tweeling een naam. Met wat geluk hebben mama en papa enkele weken later alweer een nieuw nestje om voor te zorgen.

© Zoo Antwerpen

© Zoo Antwerpen

© Zoo Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen