© Photo News

Van Avermaet en de Belgische selectie zijn aangekomen in Noorwegen

De Belgische selectie is compleet sinds dinsdagnamiddag in het teamhotel in Bergen. Negen Belgen verschijnen zondag aan de start in Noorwegen voor het WK op de weg. De komende dagen wordt de groepsgeest gekneed en verkennen de Belgen het parcours. Julien Vermote en Philippe Gilbert, beiden aan de slag bij Quick-Step Floors tijdens het WK ploegentijdrit, vertoeven al sinds zondagavond in het hotel van de Belgen, het Thon Airport Hotel, vlakbij de luchthaven. De selectie werd dinsdag verder aangevuld met Tiesj Benoot, Tim Wellens, Jens Keukeleire, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns en Oliver Naesen.

jtp

LEES OOK: Wij gingen al eens kijken waar de Belgen verblijven tijdens dit WK!

Volg hier LIVE onze man op het WK

Zij vlogen dinsdagochtend om 10u30 van Zaventem naar Kopenhagen als tussenstop. Daarna ging het richting Bergen waar het WK plaatsvindt. Op de luchthaven werden ze verwelkomd door bondscoach Kevin De Weert. Vandaar ging het meteen naar het hotel, enkele honderden meters verderop. Om 17u deden de meeste renners nog een kort ritje om de benen los te schudden. Voor vijf renners (Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Dylan Teuns, Jasper Stuyven en Julien Vermote) staat dinsdagavond om 21u nog een persmoment op het programma. Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Tim Wellens komen later deze week aan het woord.

Woensdag volgt dan een lange trainingsrit in en rond Bergen, donderdag wordt het WK-parcours opengesteld voor een verkenning. Van Avermaet toonde zich alvast bij aankomst ambitieus. “Ik heb toegewerkt naar dit WK, ik kom voor niet minder dan de regenboogtrui. Dat is de ambitie”, klonk het in korte reactie voor de televisiecamera’s die hem stonden op te wachten.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© GEERT TRESIGNIE

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer