ANALYSE. Thomas Chatelle: “Bertaccini heeft getoond dat hij volgend seizoen een belangrijke pion kan worden voor STVV”

Na vijf wedstrijden zonder zege heeft STVV nog eens kunnen winnen in de Europe Play-offs. Twee doelpunten van Adriano Bertaccini bezorgden de Kanaries de volle buit tegen KV Mechelen. “Eindelijk heeft STVV een scorende spits gevonden”, denkt onze huisanalist Thomas Chatelle.

“Voor een wedstrijd waarin er niets meer op het spel stond, was het een aangenaam en interessant kijkstuk. Ik zag een open match met kansen aan beide kanten en veel Truiens balbezit, zoals dat dit seizoen bijna altijd het geval is. Ik denk dat STVV de aanwezige supporters een leuke namiddag heeft bezorgd.”

“Met zijn twee doelpunten was Bertaccini uiteraard de man van de match. Maar niet alleen door die goals. Ook zijn voortdurende aanwezigheid in de zestien was opvallend. Dat is een kwaliteit die dit seizoen vaak ontbrak bij STVV. Eindelijk hebben ze hun scorende spits gevonden. Bertaccini heeft getoond dat hij volgend seizoen een belangrijke pion kan worden. Ook omdat hij op verschillende manieren kan worden uitgespeeld. Op de flank, in de spits of als hangende spits, zoals hij dat tegen KV Mechelen goed deed in steun van Zahiroleslam. Hij heeft echt zijn visitekaartje afgegeven.” 

Aangeboden door onze partners