Direct naar artikelinhoud
Venezuela

Restaurantbezoek president Maduro schiet bij Venezolanen in verkeerde keelgat

De Venezolaanse president Maduro aan tafel bij 'Salt Bae'.Beeld YouTube

Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Daarin is te zien hoe hij geniet van een luxueus diner in een beroemd restaurant in Turkije, terwijl miljoenen mensen honger lijden in Venezuela.

Het filmpje werd gedeeld door de Turkse chef-kok Nusret Gökçe op Twitter en Instagram, maar is intussen weer verwijderd. Gökçe werd over de hele wereld beroemd met zijn 'Salt Bae'-filmpjes, waarin hij op eigen wijze steaks bestrooit met zout, en bezit een keten van steakrestaurants in Turkije.

President Maduro was onderweg van een officieel bezoek aan China, waar hij om financiering zou vragen voor het noodlijdende Venezuela. Tijdens een tussenstop in Istanbul bezocht hij het restaurant, dat bekendstaat om zijn hoge prijzen.

"Terwijl de Venezolanen omkomen van de honger geniet Maduro van een van de duurste restaurants ter wereld, allemaal met geld dat hij stal van het Venezolaanse volk", tweette oppositieleider Julio Borges over het voorval.

Zo'n twee miljoen mensen hebben Venezuela verlaten door een tekort aan voedsel en geneesmiddelen. Bijna 90 procent van de bevolking leeft in armoede.

Twitter bericht wordt geladen...