Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Schoonmaakbedrijf stuurt 7.000 poetsvrouwen gratis naar psycholoog

Poetsvrouwen staan onder zo'n zware emotionele druk dat Het Poetsbureau zijn 7.000 werknemers binnenkort gratis naar de psycholoog zal laten gaan. Een primeur in de sector. Zo hoopt de CEO van het bedrijf natuurlijk ook het ziekteverzuim naar beneden te halen.

19 reacties

  • Serge Aernoudt

    6 jaar geleden
    Amai, moet een goede werkgever zijn.
  • Richard Tolenaars

    6 jaar geleden
    Beter sommige klanten naar een psycholoog sturen, die willen dat je hun hele huis schoonmaakt in 4 uur tijd, inclusief vuil ondergoed, smerige toiletten, hondenpoep etc.
  • Francis smet

    6 jaar geleden
    Hoe een burn-out vermijden, iedereen moet terug wat minder perfectionistisch worden, en genieten van de kleine dingen. Tevens moeten we stoppen om mensen in kadertjes te plaatsen van zwaar of geen zwaar beroep, mentale druk of geen mentale druk. Wat voor de ene persoon zwaar is kan voor de andere goed zijn. Elke mens is vesrschillend in doen en denken !
  • joanna van den bergh

    6 jaar geleden
    ik heb jaren in de poetshulp gewerkt ,tot mijn 60jaar,had 9 gezinnen per week waar ik poetste,had ook nog kleinkinderen die graag naar oma kwamen ,heb nooit een psychloog nodig gehad!!! misschien ben ik nog van de oude stempel??????
  • Seppe Smits

    6 jaar geleden
    Ik sta versteld van de vele negatieve reacties op dit initiatief... Dit lijkt me een prachtige zaak, waarbij het bedrijf kijkt naar het welzijn van de werknemer, en als gevolg daarvan minder ziekteverzuim en dus een lagere personeelskost heeft. Uiteraard zijn de psychologen gebonden aan hun beroepsethiek zoals geheimhouding etc. Waarom dit zo negatief bekijken??
  1. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    10

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak, die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.