Het eerste nummer is vanaf 25 juni verkrijgbaar.© rr/ Bart Ramakers

Galerij Artisjok lanceert kunstmagazine IAM: “Kunst toegankelijk maken voor iedereen”

Lier -

Eind juni gaat Peter Everaert van Galerij Artisjok van start met een kunstmagazine: het Independent Art Magazine, of IAM. Het eerste nummer zal uitzonderlijk gratis verkrijgbaar zijn.

Hélène Baccaert

Geheel in de geest van de opvattingen over kunst die hij in de galerij hanteert, wil Peter Everaert van Galerij Artisjok door het magazine kunst en de kunstbeleving zo breed mogelijk toegankelijk maken. Interviews met kunstenaars over hun werk, leven en opvattingen laten de lezers kennismaken met de mens achter de kunstenaar en brengen hem of haar dichter bij hun publiek.

“‘Kunstenaar’ is voor het blad geen strikt begrip. Ieder die gepassioneerd begaan is met zijn ambacht is in wezen een creatieveling, en daardoor een interessante gesprekspartner. Zo komen naast beeldhouwers, een fotograaf, een textielkunstenares, een cartoonist, een collagekunstenaar, een acteur en andere podiumkunstenaars evenzeer een tatoeëerster, een atleet, een kok en een cosplayer aan het woord”, legt Everaert uit.

“Ik wilde dit doen binnen de filosofie van onze galerij, namelijk kunst zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarnaast vind ik ook dat kunstenaars een platform moeten krijgen om hun werk kenbaar te maken.”

Voor dit eerste nummer wist Everaert het trio Tine, Pieter en Bert Embrechts bijeen te brengen voor een gesprek. En er wordt plaats ingeruimd voor verhalen en journalistieke bijdragen.

Peter Everaert.© rr

Vrijwilligers

“Zoals de naam zegt staat het blad volledig los van enige invloedssfeer of belangengroep. Het wordt gemaakt door vrijwilligers met een professionele achtergrond in de kunstwereld, de journalistiek en de publiciteit, in lay-out en druktechnieken. Ieder nummer zal op zijn eigen manier een klein kunstwerk zijn”, zegt Everaert.

“Je zal het zien, iets als het Independent Art Magazine heb je nog nooit eerder gezien”, zegt Everaert enthousiast. “Door inhoud en vormgeving, door zijn brede focus op wat kunst kan zijn, en doordat het volstrekt ongebonden is, staat het blad als een unicum volledig apart in de wereld van de artistieke magazines.”

Het Independent Art Magazine (IAM) is 120 bladzijden dik en komt jaarlijks uit in juni om de zomer in te luiden. Het eerste nummer zal verschijnen op 25 juni in een oplage van 1.500 exemplaren. Het zal uitzonderlijk gratis verkrijgbaar zijn bij Galerij Artisjok, Antwerpsestraat 62 - 64.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners