Elias Espinos.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik ben nu officieel een student-ondernemer”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Elias Espinos (19).

Laurens Van Aert

“Ik ben eerstejaarsstudent sociaal-economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Een interessante richting die aansluit bij mijn interesses in sociale wetenschappen en accountancy.”

“Het merendeel van de lessen volg ik thuis achter de computer. Dat is een bewuste keuze omdat ik veel werk heb en weinig concentratie. Uiteraard heb ik nog fysiek contact met medestudenten, vooral tijdens werkcolleges. Het is wel niet evident om vriendschappen op te bouwen in een richting met ruim achthonderd studenten.”

“In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met de verkoop van tweedehandskleren via Vinted. Een uit de hand gelopen hobby waar ik enkele jaren geleden mee startte. Op een gegeven moment verdiende ik zo veel dat de overheid me aanmaande om mezelf te registeren als student-ondernemer. Een inkom van 25.000 euro per jaar is blijkbaar wat van het goede teveel.”

“Of ik ook mijn toekomst zie in de verkoop dan wel in de socio-economische sector, durf ik niet voorspellen. Ik leef van dag tot dag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen