Drie mensen gewond bij steekpartij op school in Wales, leerling gearresteerd

Themabeeld.© REUTERS

Op een school in Wales zijn drie mensen gewond geraakt bij een “groot incident”. Volgens verschillende bronnen gaat het om een steekpartij. De lokale politie heeft een verdachte opgepakt.

scl, fdb, jvh
Bron: Sky News, Belga

Het incident gebeurde woensdagmiddag bij de school Ysgol Dyffryn Aman in Carmarthenshire, waar 2.000 leerlingen les volgen. Volgens verschillende bronnen zou het om een steekpartij gaan. Er vielen drie gewonden, twee leerkrachten en één leerling. De slachtoffers werden met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is nog niets bekend.

Eén leerlinge werd gearresteerd en beschuldigd van poging tot moord. De politie is niet op zoek naar andere verdachten. Intussen zouden er op sociale media volop beelden circuleren van het incident. De politie wil die liefst verwijderd zien “uit respect voor het onderzoek en de betrokkenen”.

Ouders en leerlingen reageren opgelucht. “Ik kon hen niet bereiken, ik was zo ongerust”, vertelt een moeder op een lokale radiozender. “Ik stuurde mijn kinderen vanochtend naar school, denkende dat ze er veilig zouden zijn”, klinkt het. Ook Rishi Sunak, de premier van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat hij geschokt is door de gebeurtenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen