© ATV

Tweedejaarsstudenten KdG winnen zotte prijzen op nieuwe Middle Student Syndrome Day: “Fijn dat we ook eens speciale aandacht krijgen”

Antwerpen -

Met de eerste Middle Student Syndrome Day zette Karel de Grote Hogeschool haar tweedejaarsstudenten in de bloemetjes. Wie de geheime locatie, de Waagnatie ontdekte, kon zotte prijzen winnen. De meest begeerde prijs: een Playstation 5.

Ilke Tobback

Het Middle Child Syndrome bestond al, maar Karel de Grote Hogeschool besloot om ook het Middle Student Syndrome in het leven te roepen. “Wie in het eerste jaar zit, beleeft al die nieuwe indrukken en kan tal van activiteiten bijwonen. De laatstejaars krijgen dan weer een afstudeerfeest in de Waagnatie, maar de tweedejaars vallen daar een beetje tussen. Net zoals het middelste kind in een gezin. Met deze actie steken we onze tweedejaarsstudenten een hart onder de riem”, legt medewerker van KdG, Monique Slijper uit. Donderdag creëerde de hogeschool een speciale dag om haar 5.000 tweedejaarsstudenten in de bloemetjes te zetten.

Via een mail en de sociale mediakanalen kregen studenten tips over de geheime locatie van de Middle Student Syndrome Day. Wie zijn weg vond naar de Waagnatie, trof er een wervelwindmachine aan. Daarin kregen deelnemers tien seconden de tijd om prijzen te vangen. De hoofdprijzen: twee Interrail-passen en een Playstation 5. Vooral voor die laatste kwamen veel studenten hun kans wagen. Verder was de prijzentafel gevuld met cadeaubonnen, hoofdtelefoons, kamerplanten en boeken over mentaal welzijn.

Aan dat laatste onderwerp probeert de hogeschool doorheen het jaar voldoende aandacht te schenken. “We hebben een grote dienst begeleiding en ondersteuning waar studenten terecht kunnen als ze ergens mee worstelen. Dat gaat van sessies met een psycholoog tot workshops rond faalangst of goed plannen. We merken wel dat er steeds meer beroep op gedaan wordt, zowel een goed als minder goed teken”, aldus Monique Slijper.

Enthousiaste deelnemers

Een van de studenten die afzakte naar de Waagnatie is Emily Russel (22). Zij studeert Schilderkunst aan Sint-Lucas en neemt een bon van Stad Leest en sokken van Cara Pils mee naar huis. “Ik ben er blij mee. Fijn dat de school dit organiseert, het brengt mensen samen en iets winnen is altijd leuk.”

Emily Russel (22) gaat met een bon van Stad Leest en sokken van Cara Pils naar huis.© Sarah Van den Elsken

Siel Bland (19) en Lore Walbers (19) uit Limburg zitten in hun tweede jaar International Business op campus Groenplaats. “Via een mail zag ik een sneak peek van de locatie. Ik zit hier dichtbij op kot en herkende het meteen”, zegt Siel. Daar sluit Lore op aan: “Fijn dat we op deze manier eens speciale aandacht krijgen. Het tweede jaar is leuk, maar we hebben veel moeilijke vakken en eigenlijk kijk ik vooral uit naar volgend jaar wanneer ik stage kan doen.”

Ook Adrian Pasmans (21) kwam zijn kans wagen en kon niet alleen een bon van de Kringwinkel, maar ook een Museumpas binnenhalen. “Leuk, zo ontdek ik misschien nog een aantal nieuwe musea in de stad. Ik heb een techniek toegepast door met mijn armen een kom te vormen en dat werkte blijkbaar.”

Adrian Pasmans (21) won een bon van de Kringwinkel en een Museumpas.© Sarah Van den Elsken

De hoofdprijs was weggelegd voor Yari De Herdt (22), student Toegepaste Informatica. Met trillende handen mocht hij beslissen of hij de Playstation 5 in ontvangst wou nemen of die wou omruilen voor een Interrail-pas. De keuze viel uiteindelijk op het laatste. “Ik kom net terug van een rondreis en ben met volle reiszak naar de les gegaan. Toen ik de mail zag, heb ik meteen beslist om tijdens de pauze hiernaartoe te lopen. Wat een geluk dat ik net dat kaartje kon vangen. Met deze pas ga ik in de zomer mijn vrienden in Liechtenstein en Hongarije bezoeken.”

Yari De Herdt won de hoofdprijs, een Interrail-pas om met de trein rond te reizen in Europa.© Sarah Van den Elsken

Stralende tweedejaarsstudenten op de Middle Student Syndrome Day.© Sarah Van den Elsken

In de wervelwindcabine konden studenten hun kans wagen om prijzen te winnen.© Sarah Van den Elsken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV