© Tommy Maes

Gezin kan honden nipt redden uit brandend huis: “Niet het werk van pyromaan, eerder kortsluiting”

In de Rothsveldweg in Balen is zondagmiddag een chalet volledig uitgebrand. De bewoners werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Ze konden hun honden nog tijdig evacueren.

mto

Zondagmiddag brak een hevige brand uit in een chalet in de Rothsveldweg in Balen. De bewoners konden net op tijd hun huis verlaten. “Het gaat om een Nederlands koppel en hun zoon”, zegt burgemeester Johan Leysen (CD&V). “In het huis waren nog vier honden aanwezig. De bewoners konden de dieren nog uit het huis krijgen en onderbrengen in een kippenhok.”

Omdat het gezin wellicht rook had ingeademd, werden de moeder, de vader en de zoon uit voorzorg naar het ziekenhuis van Mol gebracht. Maar wellicht zijn ze ongedeerd.

Noodopvang

De sociale dienst van de gemeente zoekt voor hen tijdelijke noodopvang. Ook de honden worden ergens anders ondergebracht. De chalet is volledig verwoest door de brand. De brandweer moest ook lange tijd nablussen en er was ook veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend, maar kwaad opzet lijkt uitgesloten. “Voorlopig gaan brandweer en politie uit van een accidentele brand. Wellicht gaat het om een kortsluiting. De kans dat een pyromaan heeft toegeslagen, is wel heel klein”, zegt Leysen

“In het huis waren nog vier honden aanwezig. De bewoners konden de dieren nog uit het huis krijgen en onderbrengen in een kippenhok. Omdat ze wellicht rook hebben ingeademd, werden ze uit voorzorg naar het ziekenhuis van Mol gebracht. Maar wellicht zijn ze ongedeerd. De sociale dienst van de gemeente zoekt voor hen tijdelijke noodopvang. Ook de honden worden ergens anders ondergebracht.”

De chalet is volledig verwoest door de brand. De brandweer moest ook lange tijd nablussen en er was ook veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend, maar kwaad opzet lijkt uitgesloten. “Voorlopig gaan brandweer en politie uit van een accidentele brand. Wellicht gaat het om een kortsluiting. De kans dat een pyromaan heeft toegeslagen, is wel heel klein”, zegt Leysen.

© Tommy Maes