Het wegdek van de Guyotdreef is dringend aan vervanging toe.© Jan Brys

Guyotdreef één week onderbroken door werken aan nieuwe bovenfundering: “Op termijn volledige heraanleg mét riolering”

Brasschaat -

Het wegdek van de Guyotdreef, die de Bredabaan verbindt met Mishagen, ligt er al even slecht bij. Daarom wordt vanaf maandag 29 april over de volledige straatlengte een nieuwe bovenfundering gelegd.

Het wegdek van de Guyotdreef in wijk Bethanië vormt al enkele jaren een aanzienlijk probleem. De straat ligt bezaaid met diepe putten en de asfaltering is aan vervanging toe. In het verleden werd de straat reeds enkele keren opgelapt, maar die herstellingen zijn telkens tijdelijk. Vanaf nu maandag 29 april is de Guyotdreef opnieuw een week lang onderbroken door werken aan een nieuwe bovenlaag. Het stuk tussen de Bredabaan en de Lage Kaart is daardoor niet toegankelijk voor verkeer.

“Zowel de toplaag als de bovenfundering eronder worden aangepakt”, zegt schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA). “De werken vinden plaats over de hele straatlengte, dus niet enkel waar er putten zijn. Verder ligt er in de Guyotdreef nog steeds geen riolering. Daarom plannen we in de toekomst een volledige structurele heraanleg van de straat. Omwille van subsidies en budgettaire redenen kan dit pas ten vroegste tegen 2030”, aldus nog de schepen. (RH)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners