© rr

Man valt schoonmoeder aan met hamer en mes: tien jaar cel geëist

De Mechelse openbare aanklager heeft tien jaar cel geëist tegen Stephen G. De man stond terecht voor de moordpoging op zijn schoonmoeder in Puurs. De vrouw raakte ernstig gewond, maar heeft haar schoonzoon ondertussen vergeven.

tdk

De feiten speelden zich in januari van vorig jaar af. Toen zakte Stephen af naar de woning van zijn schoonmoeder in Puurs. Hij viel de vrouw aan met een hamer. De man haalde vier keer uit en diende de vrouw ook een messteek uit.

De dader droeg een muts en een wit schilderspak. Enkele dagen later kon Stephen als dader worden opgepakt, nadat een collega van hem vermoedde dat de man iets met de feiten te maken had.

© tdk

Stephen pleegde de feiten omdat hij niet wou dat zijn schoonmoeder zijn kindje bijhield. “Omdat hij wist dat de vrouw een alcoholprobleem had. Hij vond dat te onveilig. Toen Stephens vriendin het toch wou proberen, beraamde hij het plan om haar aan te vallen”, zei de openbare aanklager.

Ondanks alles heeft de vrouw Stephen ondertussen alles vergeven. “We hebben veel gesprekken gehad en alle plooien zijn gladgestreken. We zijn opnieuw een hechte familie”, reageerde de vrouw. “Ik hou mijn kleinkind ondertussen ook bij en dat verloopt prima. Mijn alcoholprobleem is ook onder controle.”

Het openbaar ministerie eiste tien jaar cel. De verdediging vroeg een straf met uitstel.

Stephen zelf kreeg het laatste woord en zei dat hij veel spijt had. “Het had nooit mogen gebeuren. Er waren duizenden andere manieren om de problemen aan te kaarten. Ik heb de slechtste manier uitgekozen. Verschrikkelijk.”

Het vonnis wordt volgende maand uitgesproken.

Lees ook: Aanvaller in labopak is schoonzoon: “Ik blijf achter mijn man staan”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER