ANP
Volledig scherm
© ANP

"Bouwvakkers weigeren nog overuren te draaien"

De bouwsector zegt te lijden onder de bijklussers die onbelast bijverdienen. "Werknemers willen geen overuren meer doen, omdat ze meer verdienen met ergens te gaan klussen." Het kabinet-De Block sust.

108 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    zouden de meeste bouwvakkers eigenlijk wel weten dat ze na hun loopbaan in weer wind, regen, vriezen, 30 a 34 graden, 12 U van huis, een landlopers pensioentje gaan krijgen van 1250 euro met een aanslagbrief van 350 A 650 euro elk jaar? en dan nog durven zeggen geen overuren?
  • alfons vanwetswinkel

    6 jaar geleden
    De regering oogst wat ze zaait
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Natuurlijk gaat dat een boeltje van je welste worden met de wettelijk zwartwerk. Een uitvinding van onze prachtige regering wettelijk zwartwerk.
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Komt ervan als je prutst aan arbeidsvoorwaarden zonder kennis van zaken.
  • erik deloof

    6 jaar geleden
    acht uur werken in de bouw is gelijk aan twaalf uur weg van huis geef deze mensen aub een eerlijk loon voor het harde werk in weer en wind
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Lidl breidt supermarktoorlog uit naar de versrayon: zijn groenten en fruit er écht het goedkoopst?
    PREMIUM
    56

    Lidl breidt supermarkt­oor­log uit naar de versrayon: zijn groenten en fruit er écht het goedkoopst?

    De supermarktoorlog heeft zich naar een nieuwe rayon verplaatst: die van groenten en fruit. Lidl toetert sinds kort: “Elke dag vers, aan de laagste marktprijs.” Maar de concurrentie steigert: “Niet correct en mogelijk zelfs misleidend voor de klant.” Wat is er aan de hand? Waar zijn groenten en fruit echt het voordeligst? En is Lidl enkel op dinsdag de goedkoopste, zoals sommigen beweren?