Verdachte van dubbele kotmoord moet zich volgende maand verantwoorden voor foltering en vernedering

De behandeling van de zaak rond twee mishandelingen in Kortrijk, waarin Mohammed Musawi (de verdachte van de dubbele kotmoord in dezelfde plaats) centraal staat, is maandag uitgesteld. Opvallend is dat het jongste geval van mishandeling dateert van begin augustus, amper twee maanden voor de moorden in het studentenhuis.

djr, rrln

De 20-jarige Afghaan Mohammed Musawi moet zich voor een hele resem feiten verantwoorden voor de rechtbank. Niet alleen geldt hij als verdachte voor de dubbele kotmoord in Kortrijk, ook zou hij samen met enkele landgenoten verantwoordelijk zijn voor twee mishandelingen op dezelfde plaats eerder dit jaar.

De eerste mishandeling speelde zich in februari af. De daders zouden daarbij een man hebben uitgekleed en zijn haren hebben afgeknipt. Vervolgens moest het slachtoffer onder dwang alcohol drinken, pikante pepers eten en een pil inslikken.

In augustus zouden ze opnieuw hebben toegeslagen. Toen zouden ze ermee gedreigd hebben een man de keel over te snijden. Het slachtoffer werd zwaar onder druk gezet om zich niet meer in het Kortrijkse te laten zien. Hij werd afgetroefd, wat blijkt uit de ­beschuldiging van slagen en verwondingen.

De zaak rond de mishandelingen werd maandag uitgesteld tot 3 december.

Kotmoorden

Op 1 oktober troffen speurders de jonge Afghaan Nessar Jamshidi (18) dood aan op de gelijkvloerse verdieping van een studententehuis. In zijn kamer vonden ze de jonge studente Youlia Soboleva (19) dood terug, vermoord met 28 messteken. Camerabeelden brachten de speurders diezelfde dag nog bij Musawi.

Volgens Musawi bracht zijn beste vriend Nessar Youlia ­(Mohammeds ex-vriendin) om het ­leven. Net op dat moment zou Musawi in het kot zijn aangekomen. Jamshidi zou hem hebben aangevallen met een mes en in de schermutseling die volgde, stak Musawi zijn vriend neer. Maar dat was volgens hem puur uit zelfverdediging.

Maar het gerecht hecht geen geloof aan die uitleg. “De piste dat Jamshidi het meisje doodde, klopt niet met de vaststellingen van onze ­experts”, aldus woordvoerder Tom Janssens. Volgens de speurders heeft zich in het kot een passioneel drama afgespeeld waarbij Musawi zijn ex-liefje en zijn vriend heeft gedood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen