Madagaskar voor het eerst gekwalificeerd voor Africa Cup of Nations

Voor het eerst in de geschiedenis van het land mag Madagaskar meestrijden om de titel van beste Afrikaanse voetbalnatie op de Africa Cup of Nations (CAN). Madagaskar verzekerde zich dinsdag van de kwalificatie met een krappe 1-0 zege tegen Equatoriaal-Guinea. Met tien punten uit vier wedstrijden is het land twee speeldagen voor het einde zeker van een plaats bij de eerste twee in zijn groep.

De Malagassische selectie, die zijn ticket voor de Africa Cup greep dankzij een treffer van Njiva Rakotoharimalala, had tot op heden nog nooit de kwalificatiereeksen overleefd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met uitzondering van Kameroen, dat automatisch gekwalificeerd is als organiserend land, is Madagaskar het eerste land dat zich plaatst voor het toernooi, dat plaatsvindt van 15 juni tot 13 juli.

Intussen zijn er nog steeds twijfels over de organisatiecapaciteiten van Kameroen. De voorbereidingen voor het toernooi zouden aanzienlijke vertraging opgelopen hebben. De finale beslissing zal eind november vallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands