© USA TODAY Sports

David Goffin voorbij Stefanos Tsitsipas naar tweede ronde in Cincinnati

David Goffin (ATP-11) heeft zich dinsdag voor de zestiende finales van het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (5.669.360 dollar) geplaatst. De 27-jarige Luikenaar, elfde reekshoofd op het hardcourt in Ohio, nam in 1 uur en 26 minuten de maat van de jonge Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-15).

Tsitsipas vierde afgelopen zondag nog zijn twintigste verjaardag met een finale in Toronto. De titel in het Canadees Open moest hij aan ‘s werelds nummer een Rafael Nadal laten, maar op weg naar de finale had Tsitsipas wel indruk gemaakt met zeges tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8), de Serviër Novak Djokovic (ATP-10), de Duitser Alexander Zverev (ATP-4) en de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-6).

Goffin neemt het in de tweede ronde op tegen de Fransman Benoit Paire (ATP-57). Die zette maandag de Spanjaard David Ferrer (ATP-79) eenvoudig met tweemaal 6-2 opzij. Goffin speelde vijf keer eerder tegen Paire. De 29-jarige Fransman leidt in de onderlinge duels met 3-2. Op hardcourt staat Goffin 2-1 voor, maar op die ondergrond verloor hij in september 2017 wel het jongste duel. In de kwartfinales in Metz werd hij toen met 7-6 (7/3), 5-7 en 7-6 (9/7) uitgeschakeld door Paire.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer