© Kees van de Veen

Vrouw (32) die zwangerschap veinsde voor aanvraag Groeipakket krijgt strafvermindering

Baarle-Hertog -

Een 32-jarige vrouw uit Baarle-Hertog die een zwangerschap veinsde om een Groeipakket bij een kinderbijslagfonds aan te vragen, kreeg van de rechter strafvermindering. De vrouw vervalste een medisch document van een gynaecoloog.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde M.K. (32) uit Baarle-Hertog eind vorig jaar nog tot twaalf maanden cel voor valsheid in geschrifte en voor oplichting. Ze moest ook een boete van 800 euro betalen. In februari 2023 vervalste de vrouw een medisch getuigschrift van een gynaecoloog om te laten uitschijnen dat ze in verwachting was van een drieling, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. De vrouw probeerde met het vervalst document een Groeipakket, de vroegere kinderbijslag, voor de geboorte van een drieling te verkrijgen bij Parentia in Hasselt, maar het bedrog kwam aan het licht. Omdat de vrouw vorig jaar bij de behandeling van haar zaak niet kwam opdagen, heeft de rechter haar bij verstek een effectieve celstraf opgelegd.

De vrouw tekende verzet aan tegen haar veroordeling bij verstek. De rechtbank bekeek daarom het dossier opnieuw. De rechter heeft de effectieve celstraf van twaalf maanden verlaagd tot een gevangenisstraf van 10 maanden met uitstel en een boete van 400 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baarle-Hertog