© rr

Drugsdealer loopt 15 maanden effectieve celstraf op

Mechelen -

De strafrechter heeft een 45-jarige man veroordeeld tot vijftien maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei effectief voor het verhandelen van drugs. De man zelf gaf de feiten toe en zei dat hij het geld nodig had om te kunnen overleven.

De politie hield eind vorig jaar toezicht in de Mechelse stationsbuurt na meldingen van drugsoverlast. “Tijdens dat toezicht zagen ze hoe een man snel iets overhandigde aan een andere man. Die verstopte het onder zijn kledij”, lichtte de openbare aanklager toe.

De speurders zagen hoe een van de mannen nadien een café in de buurt binnenstapte en beslisten om enkele aanwezigen te controleren. “De inspecteurs kregen te horen dat R.C. zich inliet met het dealen van drugs. Een van hen gaf ook toe dat hij net drugs had gekocht bij de veertiger. Wie drugs wou kopen van R.C. moest de bijnaam van de man, ‘Shogun’, noemen en dan zou er een transactie in de toiletten gebeuren.”

R.C. gaf toe al anderhalve maand cocaïne te verkopen. “Hij is op kleine schaal beginnen te verkopen. Om in zijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien, want zijn asielaanvraag in ons land is geweigerd”, reageerde advocate Tine Hannes.

De rechtbank veroordeelde de man uiteindelijk tot een effectieve celstraf. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen