Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Ambulances wachten aan Westminster Bridge na die aanslag daar op 22 maart 2017.Beeld AFP

Hoe reageert de spoeddienst van een ziekenhuis wanneer ze overspoeld wordt met patiënten na een terroristische aanslag? Toevallig was een tv-ploeg vorig jaar aan het werk tijdens de aanslag in Londen. Als deze unieke inkijk u niet kan bekoren, zijn er nog andere aanraders voor de tv-avond. 

De klas

Elke week staat een andere BV voor de klas voor het gelijknamige tv-programma op één. Daarbij focussen ze altijd op één thema. Deze week heeft radiopresentatrice Karolien De Becker het over sociale media. Toen zij opgroeide, waren die er nog niet. Kunnen jongeren zich vandaag nog een leven zonder smartphone voorstellen? Tracht iedereen te voldoen aan het ideale Instagram-plaatje? Of is er ook ruimte voor echtheid en kwetsbaarheid? School: Petrus & Paulus West in Oostende.

Om 20.40 uur op één.

The Fault in Our Stars

Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten.

Romantisch drama met Shailene Woodley (Big Little Lies) en Ansel Elgort (Baby Driver), gebaseerd op het boek van John Green. De sentimentaliteit loert om de hoek, maar de vertolkingen zijn innemend.

Om 20.40 uur op Vitaya.

Hospital: the Westminster terror attack

Woensdag 22 maart 2017, 14.40 uur lokale tijd. Een terrorist zaait met een auto, een mes en pistool terreur op Westminster Bridge, hartje Londen. Het befaamde St. Mary-hospital ligt in de buurt en vangt de meeste gewonden op. Een tv-ploeg is daar op dat moment een realityreeks aan het draaien en zo zijn we bevoorrechte getuigen van een van de zwartste dagen uit de Britse geschiedenis.

Om 21.25 uur op één.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Amarica in Color

‘The 1950s.’ Voor de Amerikanen waren de jaren 50 de gouden jaren. De babyboomgeneratie wordt geboren en zij geniet van een vreedzame wereld, economische bloei en grote technologische vooruitgang. Maar achter deze perfecte façade schuilen harde tijden, zo toont deze documentaire. Racisme verdeelt het land, Rusland heeft een nucleaire bom en de Koude Oorlog werpt een donkere schaduw over het land.

Om 22.05 uur op Canvas.

Why Slavery?

‘I Was a Yazidi Slave.’ In juni 2014 bezetten IS-strijders grote gebieden van Syrië en Irak. De jezidi-nederzettingen rond het Sinjargebergte werden volledig onder de voet gelopen. De mannen werden vermoord, de jonge vrouwen werden tot slaaf gemaakt. Deze documentaire vertelt het verhaal van twee jezidi-vrouwen die door IS gevangen zijn genomen.

Twee jonge jezidi-meisjes die in 2014 door IS werden gevangen genomen en later konden ontsnappen.Beeld Photo News

Om 23.05 uur op NPO 2.

U kan het volledige tv-overzicht hier terugvinden.