Thierry Boutsen terug op Circuit Zolder, Prins Laurent en de aanslagen van 22 maart. Dit zijn dé video’s van de week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

spa

1. Studenten strikken Thierry Boutsen voor reclamespot op Circuit Zolder

Voormalig Formule 1-piloot Thierry Boutsen was twee dagen te gast op Circuit Zolder. Daar speelde hij de hoofdrol in een reclamespot voor de Historic Grand Prix, die eind mei plaatsvindt. Studenten van de LUCA School of Arts in Genk konden Boutsen strikken voor de opnames.

LEES MEER: Studenten strikken Thierry Boutsen voor reclamespot op Circuit Zolder

2. Amerikaanse Trevor wordt dolgelukkig met zijn nieuwe dromenvanger uit Tongeren

Kaat Swartebroeckx (19) uit Tongeren maakt al sinds 2014 dromenvangers voor kinderen met kanker. De Amerikaanse Trevor (9) was één van de eersten om er eentje te krijgen in juni 2014. Hij nam de dromenvanger overal mee naartoe, van de speeltuin tot in het operatiekwartier. Totdat hij hem kwijtraakte tijdens een uitstapje van Make-A-Wish in Disneyland.

LEES MEER: Dromenvanger van Tongerse raakt na 1,5 jaar eindelijk bij Trevor (9) in Amerika

3.“Mensen kijken naar ons alsof wij die aanslagen gepleegd hebben, dat is vermoeiend”

Het was donderdag precies twee jaar geleden dat de aanslagen in Maalbeek en Zaventem plaatsvonden. Wij gingen eens luisteren hoe de Limburgers terugkijken op die noodlottige 22 maart.

LEES MEES: Hoe kijkt de Limburger terug op de aanslagen van 22 maart

4. Waarom moet Prins Laurent in de bijzonder commissie van de Kamer verschijnen?

Een speciaal ingerichte commissie besliste woensdag in de Kamer over de dotatie van prins Laurent. Onze journalist Yves Lambrix legde voor de camera uit wat er aan de hand is.

LEES MEER: Advocaat van Laurent hekelt procedure van de regering en de wet: “Vermoeden van onschuld wordt met de voeten getreden”

5. Ging je woensdag met de fiets? Dan kreeg je misschien applaus van de fietsersbond

Het was woensdag voor de vijfde keer ‘Applausdag voor de Fietser’. Met deze actie wil De Fietsersbond fietsers bedanken om voor dit vervoermiddel te kiezen en anderen aanmoedigen het ook te doen. Onder meer in Genk en Hasselt waren er acties.

LEES MEER: Hasselt en Genk applaudisseren voor fietsers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer