zaterdag 19 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Philippe Clement was het niet eens met zijn verbanning naar de tribune, maar neemt de boete die volgt er wel bij. JEFFREY GAENS

STVV - krc Genk 2-3

Philippe Clement naar tribune gestuurd

“Geen scheldwoorden”

Het Limburgs onderonsje bevatte alle ingrediënten, die een topderby moet bevatten. Inclusief de nodige animositeit langs de zijlijn. Genkcoach Philippe Clement werd zelfs naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Visser. “Terwijl ik niet eens scheldwoorden gebruikt heb.”

“Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen”, vervolgde Clement. “Trossard en Pozuelo werden al in de beginfase zwaar aangepakt door hun mandekkers. Dat mocht onbestraft. STVV kreeg pas in minuut 90 een eerste kaart, terwijl wij mét ruim 70 procent balbezit maar liefst vier keer geel pakten. Daarom heb ik mijn vier vingers opgestoken. Dat mocht blijkbaar niet. Ik zal één match in de tribune moeten volgen en een boete moeten betalen. Maar dat neem ik er wel bij.”

Samen naar toilet

Het incident kon de avond van Clement niet verpesten.

“Ik ben heel fier op wat we hier getoond hebben. Al startten we met een achterstand, omdat we al na één minuut een vrijschop weggaven. Ook de tweede treffer viel op een stilstaande fase. Voor het overige hebben we de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. Met heel veel beweging en positiewisselingen kwamen we onder de mandekking uit. Die was heel strikt: mocht één van mijn spelers naar het toilet zijn geweest, dan zou zijn tegenstrever meegegaan zijn.”

De veerkracht van zijn team kon Clement bekoren.

“Het is niet de eerste keer dat we zo sterk terugslaan bij een achterstand. We bleven goed combineren, maakten mooie goals. Het is schitterend om zo het nieuwe jaar in te zetten, dit was een referentiematch. Ook voor onze supporters is zo’n derbyzege schitterend, zij bleven ons steunen toen we achter stonden. Ik kijk uit naar een ontspannen weekend. Met een zege op zak is het fijn kijken naar de matchen van de achtervolgers.”

Nordin Jackers

“Een foute inschatting”

Nordin Jackers begon rampzalig aan de wedstrijd, maar pakte in blessuretijd uit met een puike redding. “Het was totaal geen ideaal begin, maar ik ben er vrij zeker van dat het geen terugspeelbal was. Het was een foute inschatting. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik zoiets meemaak. Gelukkig draaide ik de knop snel om, want ik wist dat mijn ploegmaten het nog zouden herstellen.” (svc)

Ally Samatta

“Domineren na de pauze”

Ally Samatta prikte in een intense derby zijn zestiende competitiedoelpunt tegen de touwen. “Je kan 2019 niet beter beginnen dan met een zege in een streekderby”, glunderde de Tanzaniaan. “We begonnen niet goed, maar zijn er altijd in blijven geloven. We domineerden na de pauze de wedstrijd. Ik kijk al uit naar de appeltaart van onze fans.” (svc)

 BELGA

Dieumerci Ndongala

“Merci supporters”

Pozuelo geschorst - Pozuelo kreeg van ref Visser de gele kaart te zien na de winning goal wegens tijdrekken. Meteen de vijfde voor de Spanjaard, die zo de thuismatch tegen Moeskroen mist. (rco)

Met een intikkertje -zijn vierde van het seizoen- legde Dieumerci Ndongala negen minuten voor affluiten deze spektakelrijke derby in een definitieve plooi. “De derby beslissen, dat geeft een speciaal gevoel”, lachte de Genkse flankaanvaller zijn tanden bloot. “Maar het belangrijkste is dat we als ploeg winnen. Nochtans was het niet evident om hier de drie punten te pakken. Onze tweede helft was niet slecht, maar pas na de 2-1 schakelden we een niveau hoger en speelden we ook sneller. Ik heb genoten van de sfeer in het stadion. ‘Un grand merci’ aan onze supporters. Overal waar we spelen laten ze zich horen en voelen we hun steun.” (pivan)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws