DE FOLDERVRETER. “Is een auto kopen in de Carrefour een zaakje? Zomerse topdeals bij slecht weer op Magnums of zonnecrème en party in de Action”

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Veel te veel om door de bomen het bos nog te zien. Wat zijn de topzaakjes? En wat zijn de addertjes onder het gras? Ik zoek het wekelijks voor je uit. Deze week staat er zowaar een auto in de folder van Hypermarkt Carrefour. Maar is dat dan ook een zaakje? Verder nog zomerse topdeals terwijl het buiten eerder herfst is: fans van Magnums en co slaan nu best een voorraad in wat de kortingen zijn groot. En er zijn ook koopjes te doen met zonnecrème of een partytent in de Action.

Chris Snick

Hypermarkt Carrefour pakt deze week uit met een auto in hun folder. Een echte, jawel, geen van speelgoed. Vanaf 270 euro per maand haal je een Opel Corsa in huis of toch tenminste in je garage. “Super Promo!” staat erboven, maar is dat ook echt zo?

(Lees verder onder de foto)

In de folder van Hypermarkt Carrefour staat er deze week zowaar een auto© red

Het is voor de duidelijkheid een leasewagen: de actie doen ze samen met DirectLease waarmee ze in 2016 ook al eens samenwerkten. Volgens die firma krijg je maandelijks 25 euro korting waardoor je voor deze wagen telkens maar 270 euro meer betaalt. Verspreid over de contractduur van 60 maanden/5 jaar is dat alles samen gelijk aan 1.500 euro korting. Wat op zich al de moeite lijkt.

“Dat is inderdaad mooi meegenomen”, verduidelijk autojournalist Tony Verhelle. “En als je kijkt naar de aankoopprijs van de goedkoopste Opel Corsa, dan zit je volgens de catalogus op 20.900 euro. Als je hier 60 maanden lang 270 euro betaalt, kom je aan 16.200 euro. Terwijl je in dit leasecontract ook nog de verzekering, onderhoud, zomerbanden, verkeersbelasting, pechverhelping... hebt. Tel je dat er ook nog bij, dan is er inderdaad wel een groot verschil met de wagen zelf aankopen.”

“De aankoopprijs van de goedkoopste Opel Corsa ligt op 20.900 euro. Als je hier 60 maanden lang 270 euro betaalt, kom je aan 16.200 euro”

Tony Verhelle

Autojournalist

Al is er ook een ‘maar’. “Bij leasing is de wagen niet van jou”, zegt Verhelle. “Na vijf jaar is het contract voorbij en je kan deze wagen niet overkopen. Je moet dus weer op zoek naar een nieuwe én opnieuw betalen. Koop je er zelf een, dan kun je er zolang mee rondrijden als je wil of dat het tenminste kan. Daarnaast zijn er ook wel wat voorwaarden verbonden aan de actie. Deze maandprijs geldt enkel als je jaarlijks maximum 10.000 km doet. De gemiddelde Belg rijdt jaarlijks een 15.000 kilometer en meer. Dit is dus voor mensen die de wagen niet vaak gebruiken én die zekerheid willen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en hebt geen onverwachte kosten voor pakweg defecten. Zo’n mensen die nu op zoek zijn naar een wagen, kunnen dit dus wel eens bekijken.”

Zomerse deals bij herfstweer

Tot zover dit autopraatje. Over naar de normale folderproducten: Enkele weken geleden had Albert Heijn een straffe één plus één gratis met zonnecrème van Nivea, Ambre Solaire... Die gemist? Geen probleem, Jumbo heeft nu dezelfde actie met Nivea Sun, Ambre Solaire of Biodermal. Zo betaal je voor twee tubes Nivea Sun Protect 30 van 50 ml nog 6,99 euro. Ook Kruidvat heeft een actie met 1 plus 1 gratis op alle A-merken van zonnecrème. Opgelet: wel enkel voor wie de klantenkaart heeft. Delhaize heeft ook een actie met Nivea Sun, maar daar is het slechts 50 procent korting op een tweede stuk.

(Lees verder onder de foto)

Eén plus één gratis op deze zonnecrème bij Jumbo© red

En we blijven in de zomerse sferen. Acties en promoties worden doorgaans weken en zelfs maanden vooraf gepland. De supermarkten hadden duidelijk verwacht dat het intussen al mooi lenteweer zou zijn want folders staan vol met barbecuevlees, promoties op flessen rosé én ook mooie acties met ijs. Voor wie plaats heeft in de diepvries is het een topmoment om ijsjes in te slaan voor de zomer. Want zeer vaak gaat het om een één plus één op A-merken: crèmes waarvoor je tegen normale prijzen dus wel wat betaalt. Ik maak het je makkelijk en som alle acties per supermarkt op:

Albert Heijn

* Cornetto Classic: 29 procent korting

* Ola Raket en Ola Kids Mix: 34 procent korting

* Calippo Supermix: 38 procent korting

* Verschillende soorten Magnum Mini: 6 tot 25 procent korting

* Carte d’Or crème de vanille de Madagascar: één plus twee gratis

(Lees verder onder de foto)

Aldi

* IJsrepen Mars of Snickers: 25 procent korting

* Promoprijzen voor huismerkijs

Hypermarkt Carrefour

* IJsrepen Snickers, Mars, Twix, Bounty en M&M’s: twee plus twee gratis (Bij Carrefour Market is het een één plus één gratis)

* Acties met huismerkijs

Colruyt

* Magnum, volledig assortiment met uitzondering van 4 x 85 ml: 25 procent korting vanaf twee verpakkingen, 30 procent korting vanaf drie verpakkingen

* IJsrepen Mars, Snickers of Bounty: 50 procent korting vanaf twee verpakkingen

* Naast bovenstaande eigen acties volgt Colruyt ook die van de concurrentie als er zo’n winkel in de omgeving is

Delhaize

* Magnum Classic, Mini of Euphoria: één plus één gratis

* IJsrepen Snickers, Mars, Twix en Bounty: één plus één gratis

* Côte d’Or stick vanille-chocolade-nootjes: één plus één gratis

* Kinder Bueno stick: één plus één gratis

* Jude’s, Sammontana Gruvi en CDLC Mini Fruit Dips: één plus één gratis

(Lees verder onder de foto)

Delhaize kondigt de volgende weken nog één plus één-acties aan met ijs© red

Lidl

* IJsrepen Mars of Snickers: één plus één gratis

* Magnum Mania Classic of Double Chocolate: één plus één gratis

* Promoprijzen voor huismerkijs

(Lees verder onder de foto)

Bij Lidl is er onder andere een één plus één op deze ijsrepen© red

Okay

* IJsrepen Snickers: één plus één gratis

* IJsboerke Frisko Noisella: één plus één gratis

* Magnum volledig assortiment: 20 procent korting vanaf twee verpakkingen, 30 procent vanaf drie verpakkingen

Spar (Colruyt Group)

* IJsrepen Snickers, Mars, Bounty of Twix: één plus één gratis

* Magnum: 25 procent korting vanaf twee verpakkingen

Party in de Action

Nog eentje om af te sluiten én ook ideaal voor wie deze zomer een feestje plant: bij Action staat er een partytent in reclame. Afmetingen: 3 x 6 meter. Je betaalt 49,95 euro. Over de exacte kwaliteit ervan kan ik me niet uitspreken, maar ik kan wel kijken naar wat de goedkoopste partytent elders is. Bij Hubo en Brico betaal je voor het instapmodel 169 euro. Bij bol.com vind ik er een voor 139 euro.

Bij Action koop je een partytent van 3 op 6 meter voor 49,95 euro© red

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen