Top 2000-kerkdienst voor Serious Request

Foto: ANP

Hoewel Serious Request maandag pas officieel begint, warmt Apeldoorn al op voor de 3FM-actie. Het Glazen Huis staat dit keer in de Gelderse stad. Zondagavond is er een zogenoemde Top 2000-kerkdienst in de Grote Kerk met een inzameling voor Serious Request.

De dienst, die om 19.00 uur begint, staat in het teken van liedjes uit de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2. Volgens de initiatiefnemers staan er in de populaire lijst, die tussen kerst en oud en nieuw op de radio is te horen, nummers met inhoud, die emotie oproepen of kippenvel en herinneringen. ,,Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals What If God Was One of Us, van Joan Osborne”, staat te lezen op de actiesite. ,,Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?”

De afgelopen tijd zijn er in het hele land al honderden acties begonnen om geld in te zamelen voor de stille ramp. Dit keer gaat de opbrengst naar het herenigen van families die door een oorlog of ramp zijn verscheurd.