© Victoriano Moreno

Laat je dit weekend tatoeëren door je favoriete artiest tijdens Antwerp Tattoo Convention

Antwerpen -

Antwerp Expo is dit weekend the place to be voor iedereen die van tatoeages houdt. Al voor de 22ste keer wordt de Antwerp Tattoo Convention georganiseerd, met kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Jan Bartosik

Zo’n honderdveertig tattoo-artiesten, zowel lokale als internationale kleppers, tekenen dit weekend present in Antwerp Expo (Jan Van Rijswijcklaan 191). “We ontvangen tatoeëerders uit heel Europa”, vertelt Filip Roosendans van de organisatie achter het evenement. “Grieken, Roemenen, Albanezen,... Uit zowat ieder land mogen we iemand verwelkomen. Veel Oost-Europese artiesten zijn trouwens uitzonderlijk goed. De kunstopleidingen daar zijn uitstekend.”

© Geert De Rycke

Wie wil, kan zich in Antwerp Expo laten tatoeëren of een piercing laten steken. “Tijd voor reusachtige tattoos is er meestal niet,” vertelt Filip, “maar je kan zeker iets laten zetten door de artiest die jou het meeste aanspreekt. Omdat we al zo lang bezig zijn met Antwerp Tattoo Convention, hebben we best veel goede contacten en kunnen we internationale toppers naar Antwerpen brengen. Veel buitenlandse artiesten komen trouwens graag naar de stad.”

Visitekaartje

En ook de bezoekers vinden steevast goed hun weg naar het evenement, weet Filip. “We mogen meestal tussen de 1.500 en de 2.000 mensen verwelkomen. Er is dan ook veel te beleven, niet alleen de kunst van het tatoeëren. Er zijn ook steltenlopers en dansers, er is eten en drinken. En je kan er juweeltjes en kledij kopen, terwijl je luistert naar een van onze dj’s.”

De tattoo-artiesten kunnen trouwens ook met een prijs naar huis. “Onze vakjury kiest de beste tattoos”, vertelt Filip. “En dat in verschillende categorieën: zwart-wit, kleur, realisme,... Die trofee staat trouwens mooi in hun tattooshop. Een award van de Antwerp Tattoo Convention is een beetje als een visitekaartje.”

Zaterdag 27 april, van 11 tot 21 uur, en zondag 28 april, van 11 tot 20 uur, kan je dus in Antwerp Expo de beste tattoo-artiesten en piercers gaan ontdekken. Tickets en meer informatie omtrent de kunstenaars en de randanimatie vind je op antwerptattoocon.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners