AP
Volledig scherm
© AP

WADA spoort nog acht nieuwe dopingzondaars op van ‘Operacion Puerto’, maar mag namen niet bekendmaken

Doping in sportHet Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft uit de bloed- en plasmastalen van de dopingzaak 'Operacion Puerto' nog acht nieuwe DNA-profielen van dopingzondaars kunnen opsporen, waardoor het totaal op 35 komt. Het WADA kent de namen van de betrokkenen, maar omdat de verjaringstermijn van acht jaar overschreden is, mag hun identiteit niet onthuld worden.

2 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    WADA gaat eerst onderhandelen met de betrokken renners om te vragen hoeveel zwijggeld ze willen betalen.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Die van bepaalde spelers van de Spaanse Nationale ploeg en van Real Madrid in het bijzonder gaan we nooit te weten komen want staatsgeheim.
  1. Kremlin zegt medewerking toe aan WADA in dopingstrijd
    Doping in sport

    Kremlin zegt medewer­king toe aan WADA in doping­strijd

    Het Kremlin heeft volledige medewerking toegezegd aan het Wereldantidopingagentschap (WADA). De Russische regering kwam met die mededeling na een oproep van Joeri Ganoes, directeur van het Russische antidopingbureau (Rusada), aan president Vladimir Poetin. Medewerkers van het WADA keerden vorige week met lege handen terug na een bezoek aan het dopinglab in Moskou. Ze kregen daar niet de vereiste gegevens over dopingtesten van Russische sporters. Het verkrijgen van die gegevens was één van de voorwaarden om de schorsing van Rusada op te heffen en het dopinglab in Moskou weer te accrediteren. Ganoes riep vervolgens Poetin op om de zaak voor het einde van dit jaar op te lossen om een nieuwe schorsing te voorkomen. Een woordvoerder van het Kremlin zei dat Ganoes zich geen zorgen hoefde maken. “Hij is niet op de hoogte van alle details en zijn zorgen zijn ongegrond. We zijn al in contact met WADA en zullen de benodigde gegevens leveren.”