© evb

Rockband She Bad stelt eerste plaat voor

De prille twintigers van She Bad wonnen anderhalf jaar geleden de wedstrijd Rockvonk en plukken daar nu de vruchten van met een eerste EP. Drie jaar lang hebben Bert Dewinter (23) uit Rijmenam en Gert Velghe (25) uit Mechelen met hun drie groepsgenoten tot bloedens toe geoefend om te bereiken waar ze nu staan.

Erik Van Eycken

She Bad kreeg na winst een budget van 1.500 euro. De band, met leden uit Kampenhout, Haacht, Rijmenam en Mechelen, dook de studio in en nam voor het eerst eigen werk op. Veertien maanden later is het budget opgesoupeerd en mag het resultaat gezien worden. Het titelloze album omvat vier zelfgeschreven nummers. Lindy Versyck, Bert Dewinter, Luka De Ceuster, Gert Velghe en Severin Caerts namen Equal Idiots-producer Thomas Valkiers in de arm, die er net geen klassieke eightiesplaat van maakte. Het ­eigen materiaal klinkt fris, gewaagd en enkele gitaarrifs ­zouden met de ogen dicht van de hand van doorwinterde muzikanten als Rik Aerts kunnen zijn.

"Zomer zit goed vol"

De nakende zomer wordt een drukke voor She Bad. “Onze zomer zit al goed vol. We zijn dus tevreden over alle inspanningen van de afgelopen periode”, zegt Luka De Ceuster. Toch kijkt de band verder dan dit ene avontuurjaar. “We willen natuurlijk vooruit. Blijven optreden is het belangrijkste, stap voor stap bekijken we waar we eindigen. Ook optredens in kleinere zalen blijven een doel.” Rijmrock in Rijmenam is al achter de kiezen, voor de Dijlefeesten moest de band vorige zomer wegens tijdgebrek nog passen. De groep hoopt nu de rest van de organisatoren uit Antwerpen te overtuigen. “Alle cafés, festivals en jeugdhuizen schreven we inmiddels zelf aan. Vooral april wordt zeer druk. Hierna werken we aan een volledig album”, weet De Ceuster.

De rockband valt volgens gitarist Dewinter nog maar moeilijk te combineren met andere activiteiten. “Zoals de jeugdbeweging. We hebben al drastische keuzes moeten maken. Want in het maken van een nummer kruipt veel werk.” Al zeker omdat de groep alles voorlopig nog zelf doet. “Van het papierwerk worden we gek. Een manager zou dus geen overbodige luxe zijn.”