“Domme amateur” en “dikke prutser”: Patro Eisden ontslaat afgevaardigde na scheldpartij tegen scheidsrechter

Archiefbeeld.© Dick Demey

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft Dani Cappiello, inmiddels voormalig ploegafgevaardigde bij de U21 van Patro Eisden, veroordeeld tot zes wedstrijden schorsing effectief en drie met uitstel. De man schold een scheidsrechter meermaals uit en ontzegde hem na de wedstrijd ook de toegang tot de computer om de uitslag in te geven.

belga
Bron: BELGA

Op 5 april nam de U21 van Patro Eisden het thuis op tegen de beloften van Eupen. Nadat de T1 van de thuisploeg al dubbel geel kreeg, mengde Cappiello zich agressief in het gesprek met scheidsrechter Jochen Heyligen. Hij schold die uit voor “domme amateur” en “dikke prutser”, en zette zich na een gele kaart neus aan neus met de ref.

Na zijn logische rode kaart kwam hij voor verzorging van een speler weer het terrein op, maar werd hij kordaat weggestuurd. Na de wedstrijd weigerde hij de scheidsrechter nog toe te laten tot de ruimte waar de laptop stond “omdat hij uitgesloten was”.

Patro Eisden verweerde zich niet tegen de feiten en bood als club excuses aan bij de scheidsrechter. Intern is Cappiello geschorst, “aangezien zijn handelswijze geenszins kon getolereerd worden”. Volgens Patro Eisden was het een verkeerde inschatting om hem aan te duiden als afgevaardigde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen