Erik Van Looy raakte slaags met voetbalhooligan: “Ik dacht: ‘De Slimste Mens’ is bezig, die mag niet op mijn gezicht slaan”

Dat Erik Van Looy een hevige Antwerp-fan is, is bekend. Maar dat hij ooit in een gevecht verwikkeld raakte met een voetbalhooligan, verwachten we niet meteen van de immer vredelievende regisseur. En toch is het zo. “Waar ik meteen aan dacht: De Slimste Mens is bezig, die mag niet op mijn gezicht slaan”, aldus Van Looy over de bizarre gebeurtenis.

wvb

“Sommige van mijn vrienden van vroeger waren hooligans”, begint Van Looy zijn relaas in De Weekwatchers op Radio 2. Zelf gaat hij naar eigen zeggen elke vorm van geweld uit de weg. “Ik ben zó tegen geweld. Ik kan me niet voorstellen dat ik iemand zou slagen”, meent Erik. Laat staan dat hij het aan de stok zou krijgen met een hooligan. Tot die ene keer dan.

Uitgerekend tijdens het beleven van één van zijn grote passies, komt er plots een hooligan op hem afgestormd, die de volgende niet mis te verstane bedreiging uit: “Ik ga op je muil slaan.”

Gestampt

“Ja, dan weet je dat er een gevecht aan komt”, zegt Erik tegen gastheer Ruben Van Gucht. “Ik probeerde te gaan lopen, maar stond voor een gesloten poort. Waar ik meteen aan dacht: man, De Slimste Mens is bezig, die mag niet op mijn gezicht slaan.”

En wat doe je dan in zo’n precaire situatie? Juist ja, op de grond gaan liggen. En zo geschiedde. “En dan heeft hij nog een keertje gestampt en dan is hij gestopt”, vervolgt Van Looy. “Omdat hij waarschijnlijk dacht: dit is geen gevecht.”

LEES OOK. Wij keken naar ‘De harde kern’: “Tourist heeft zich laten rollen door dit gezelschap dat eergevoel hoog in het vaandel voert maar zijn ware gelaat – letterlijk en figuurlijk – niet toont”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER