Direct naar artikelinhoud
Trump

Pentagon retweet per ongeluk oproep tot ontslag Trump

Pentagon retweet per ongeluk oproep tot ontslag Trump
Beeld AFP

Het bezit de nucleaire codes, het staat in voor de veiligheid van het land, en het is - net als 'de baas' - een enthousiaste Twitteraar. En toch maakte het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, gisteren een stevige Twitterfout. 

Het Pentagon retweette immers per ongeluk een bericht waarin de Amerikaanse president Donald Trump werd aangemaand om ontslag te nemen. In de originele tweet werden diverse Amerikaanse politici beschuldigd van seksueel misbruik.

Twitter bericht wordt geladen...

Het bericht werd geplaatst door de persoon achter de account @ProudResister en werd snel weer verwijderd, nadat het Pentagon haar fout ontdekte. De Twitteraccount van het Pentagon heeft meer dan vijf miljoen volgers, en enkele van die waren snel genoeg om een screenshot te maken van de blunder, die vervolgens gretig getweet en geretweet werd.

Twitter bericht wordt geladen...

Een grapjas stelde dat de ex-Twitterwerknemer, die eerder deze maand de account van Trump op non-actief had gezet, achter de blunder van het Pentagon zat. Trump lachte het voorval toen weg, maar het deed bij verschillende instanties wel vragen rijzen over de veiligheid van het persoonlijke Twitteraccount van de Amerikaanse president.