Direct naar artikelinhoud
Games

Star Wars-game Battlefront 2 aangepast na felle kritiek

Persvoorstelling Star Wars Battlefront IIBeeld EPA

De nieuwe Star Wars-game Battlefront 2, die vandaag ook bij ons in de winkel ligt, kreeg van de fans meteen felle kritiek op de ingebouwde optionele kosten in het spel. Producent EA bood intussen excuses aan en schakelde de mogelijkheid om aankopen te doen in het spel uit.

Het 'pay to win'-principe is vooral bekend van gratis games als Farmville en aanverwanten, waarbij u betaalt om sneller vooruit te gaan in het spel of om bepaalde exclusieve content sneller vrij te spelen. Veel gamers vonden het absoluut not done dat EA de fans op zo'n manier op kosten probeerde te jagen. Bovendien vonden ze het oneerlijk dat rijkere spelers zo een onnatuurlijk voordeel kregen. 

Eerder had ook de kansspelcommissie al een een onderzoek geopend naar de nieuwe game, omwille van de zogenaamde loot crates aankopen, waarmee spelers hun personage konden upgraden. Alleen wist u op voorhand niet wat er precies in de loot crates zat. Een vorm van gokken dus. Daardoor viel de game volgens de commissie onder de noemer kansspelen. En dat betekent dat het spel niet zonder vergunning op de markt mag komen. 

Fabrikant EA riskeerde een forse boete, maar besliste nu zelf om alle in-game aankopen helemaal uit te schakelen.

Lees ook:

De vijf interessantste videogames voor dit najaar