© Theo Derkinderen

Dak bouwwerf begeeft het door wind en valt op andere woning: “Ik dacht dat er zich een explosie had voorgedaan”

Door de hevige wind van vrijdagochtend heeft een puntgevel van een woning in aanbouw, in de Kapellestraat, het begeven. De brokstukken vielen op het dak van een aanpalend huis en op de rijbaan. De ravage was groot.

Theo Derkinderen

Dumitru Pantus en zijn vrouw zaten vrijdagochtend te ontbijten toen de puntgevel van het gebouw naast hun woning het begaf. “Een enorm bonk. Het hele huis daverde. Ik dacht dat er zich in de straat een explosie had voorgedaan”, vertelt Dumitru aangeslagen. “We zijn naar de voorkant van ons huis gelopen en hebben aan het raam gekeken. We zagen brokstukken op de rijbaan liggen en ze bleven maar vallen. Op dat ogenblik dacht ik dat de bouwkraan op de werf was omvergewaaid door de wind. Maar toen we na enkele minuten toch naar buiten durfden te stappen, zagen we dat de gevel het begeven had en op ons dak was gevallen.”

De impact op het dak van het rijhuis van Dumitru was enorm. “Alle dakpannen zijn kapot. Ook onder het dak, waar de slaapkamers zijn, is de schade groot. We prijzen ons echt gelukkig dat we niet meer in ons bed lagen en dat onze dochters al naar school waren. Dat ze dit niet hebben moeten meemaken.”

Ook de Aartselaarse burgemeester Sophie De Wit (N-VA) kwam zich ter plaatse van de toestand vergewissen. “Het is een klein mirakel dat hier geen gewonden zijn gevallen. De Kapellestraat is al een vrij drukke straat en bovendien was er iets verderop de wekelijkse markt”, reageert ze. “Door de schade is het huis van het gezin tijdelijk onbewoonbaar. Ze kunnen nu terecht in een noodwoning. Tot ze terug naar hun eigen huis kunnen.”

De brandweer ruimde de brokstukken op. “Ook de kapotte dakpannen en stukken steen die nog op het dak lagen, hebben we verwijderd. Na die klus is het dak met een groot dekzeil afgespannen. Om te vermijden dat het zou kunnen binnen regenen”, klinkt het.

Een uurtje na het voorval stond bewoner Dumitru nog steeds te trillen op zijn benen. “We zijn enorm geschrokken. Zelfs onze hond was er niet gerust in en was aan het springen. Toen het gevaar geweken was, hebben we hem in de tuin losgelaten. Toen zag ik dat onze fietsen bedolven waren onder het puin. Maar het belangrijkste is dat we ongedeerd zijn.”