© Getty Images

Wereldkampioen Luke Humphries klopt Michael Van Gerwen en wint weer in de Premier League, Nederlander wel zeker van play-offs

Wereldkampioen Luke Humphries (PDC-1) heeft donderdag in het Engelse Leeds de vijftiende nacht in de Premier League darts gewonnen. In de finale nam de 29-jarige Engelsman met het kleinste verschil, 6-5, de maat van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3), die nu wel zeker is van een plaats in de play-offs.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

In de halve finales had ‘Cool Hand Luke’ met 6-1 afgerekend met Michael Smith (PDC-2) en nam Van Gerwen met dezelfde score de maat van Luke Littler (PDC-25). Net als Littler en Van Gerwen won Humphries nu vier speeldagen in de Premier League. Die drie zijn al zeker van een plaats in de play-offs. Littler leidt met 38 punten, voor Humphries (33) en Van Gerwen (27). Voor de vierde stek in de play-offs, die op 23 mei in de O2 van Londen gespeeld worden, gaat het nog tussen Nathan Aspinall (25) en Michael Smith (24). Rob Cross (17), Gerwyn Price (12) en Peter Wright (4) zijn uitgeschakeld. 

Wie als laatste naar de play-offs mag, zal volgende week donderdag op de zestiende en laatste speeldag al heel snel duidelijk worden. Aspinall (PDC-4) en Smith staan dan in Sheffield al in de eerste ronde tegenover elkaar. De winnaar van dat duel plaatst zich.

Humphries klopte Van Gerwen in de finale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De reactie van Humphries na z’n overwinning:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer