© Theo Derkinderen

Man eist dat schoonfamilie zijn dochtertje meegeeft met hem en dreigt met mes: parket vraagt contactverbod

Puurs-Sint-Amands -

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd tegen een man uit Puurs-Sint-Amands. Die zou eind vorig jaar aan de woning van zijn schoonfamilie hebben gestaan en geëist hebben dat ze zijn dochtertje moesten meegeven.

De feiten speelden zich op Kerstmis af. Toen kreeg de politie een noodoproep van een familie uit Puurs-Sint-Amands. “E.K. zou aan de deur hebben gestaan en hij wou zijn dochtertje meenemen. Toen hij het kind niet meekreeg, zou hij met een mes hebben gedreigd”, vertelde procureur Catherine Van de Heyning.

Toen de interventieploegen van de politie ter plaatse arriveerden, bleek E.K. niet meer aanwezig te zijn en had de familie het kind ook niet meegegeven met de man. “Maar ze gaven wel aan dat hij bedreigingen tegen hen had geuit en ermee gedreigd had hen te zullen kapotmaken.”

E.K. kon worden gearresteerd en gaf toe dat hij naar de woning was gegaan. Daar waren op dat ogenblik niet alleen zijn partner maar ook haar zus en ouders aanwezig. Hij ontkende tijdens zijn verhoor dat hij een mes bij zich had.

Het Openbaar Ministerie onderstreepte dat E.K. in het verleden al eens twee jaar cel had opgelopen voor andere feiten van agressie en zelfs vijf jaar voor een verkrachting. Nu werd er achttien maanden voorwaardelijk gevraagd. Zo zou E.K. zich moeten laten behandelen voor zijn agressieproblematiek, moet hij zijn middelengebruik aanpakken en werd er ook een contactverbod gevraagd.

“Meneer had geen mes bij. Tijdens de politiecontrole werd dat ook niet aangetroffen en ook buren hebben nooit een mes gezien”, reageerde de advocate van de man. “Alles moet gezien worden in een turbulente en moeilijke periode. Mevrouw had ook net een miskraam gehad. Dat mijn cliënt zaken heeft gezegd die hij beter niet had gezegd, dat beseft hij heel goed.”

Uitspraak op 5 juni.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen