Toeristenboot zinkt tijdens hevige storm in Missouri: negen leden van zelfde familie overleden

Bij een ongeval met een toeristenboot op een meer in de Amerikaanse staat Missouri zijn donderdag zeventien doden gevallen. Negen van hen waren leden van dezelfde familie. Op de boot zaten in totaal 31 mensen, van wie er sommigen nog vermist zijn. De lokale brandweer spreekt van een “mass casualty incident”.

De “duck boat”, een amfibiebus gebruikt voor toeristische tochtjes, kapseisde in Table Rock Lake, een kunstmatig meer in het zuidwesten van Missouri. Op het moment van het ongeval woedde er een onweer met hevige rukwinden, waardoor bomen in de omgeving van het meer werden ontworteld en stroomkabels beschadigd. De amfibieboot is volledig gezonken.

Aan boord van de boot waren 31 mensen, tussen de leeftijd van 0 en 70 jaar. Zeventien mensen verdronken, onder wie de kinderen, echtgenoot, schoonouders, schoonzus, oom en neefje van Tia Coleman, zo berichten Amerikaanse media. De kapitein, die zestien jaar ervaring zou hebben, overleefde het ongeval en ligt in het ziekenhuis. Het amfibievoertuig ligt twaalf meter onder water.

Het ongeval gebeurde toen onverwachts een onweer opstak, met hevige rukwinden.

© AP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen