Direct naar artikelinhoud
On Demand

Het beste wat u momenteel kan zien op Netflix en Play More

Het beste wat u momenteel kan zien op Netflix en Play More
Beeld rv

De tv-redactie van De Morgen gidst u door het aanbod van Netflix, Telenet en co.

en

1. You Were Never Really Here

Zes jaar nadat de Schotse regisseur Lynne Ramsay ons het ijzingwekkende We Need to Talk About Kevin voorschotelde,  dompelt ze ons in You Were Never Really Here onder in de wereld van Joe, een getormenteerde huurmoordenaar die gewapend met een hamer op zoek gaat naar vermiste kinderen.

Een glansrol voor Joaquin Phoenix, die het in deze film zelfs wanneer hij gewoon maar van een kraantje staat de drinken, laat lijken alsof hij elk moment uit zijn vel kan springen, schreef onze man in zijn recensie. Meer reden om bij Phoenix aan te schuiven voor een uitgebreide babbel hadden we niet nodig. Wat dat gesprek opleverde leest u hier

Nu op aanvraag bij Proximus en Telenet

2. Jim Jefferies: This is Me Now

Twee jaar na zijn vorige show pakt de Australische comedian Jim Jefferies uit met een nieuwe special. En hoewel de grenzen van de comedy in de voorbije twee jaar onder invloed van de hele #MeToo-beweging grondig werden hertekend, blijft Jefferies in This is me now gewoon zijn ding doen. Aan politieke correctheid heeft hij een broertje dood en geen haar op zijn hoofd die er aan denkt om de vrouwonvriendelijke grappen uit zijn routine te schrappen. Al zou het hem oneer aandoen om zijn oeuvre tot dat soort ongein te beperken. Ook zijn bestaan als alleenstaande vader, besnijdenissen en natuurlijk Trump passeren de revue. 

Nu op Netflix

3. Le Fils

Voor de tweede zomer op rij trekt Canvas opnieuw de hort op met Cinema Canvas. Het concept is iets gewijzigd en minder ambitieus dan vorig jaar, maar op het menu staan nog steeds topfilms. Twaalf mensen kozen evenveel films die getoond worden in Knokke, Dendermonde, Mechelen of Aarschot.

Wie daar niet bij kan zien, kan ook gewoon op Canvas kijken of naar VRT NU surfen. Daar vind je niet alleen de film, maar ook het inleidende gesprek met de man of vrouw die de film koos. Zo kan je er nu kijken naar Le Fils, een keuze van Matteo Simoni. 

Nu op VRTNU

4. Mr Sunshine

Bij Netflix gaan ze hun originals al langer in alle uithoeken van de wereld halen. Na onder andere Duitsland (Dark) en Spanje (Casa de Papel) is het nu de beurt aan de Zuid-Koreaanse televisie-industrie om met Mr Sunshine een hit te scoren. De reeks speelt zich af in het Korea van de 19de eeuw. Een jongetje uit een familie van huisbedienden maakt als verstekeling op een Amerikaans slagschip de oversteek naar het beloofde land. Wanneer hij een paar tientallen jaren als Amerikaanse marineofficier naar Korea terugkeert moet hij kiezen tussen zijn geboorteland en zijn nieuwe thuisland.

Nu op Netflix

5. Au coeur de l'epopée Russe

Toegegeven, het  is nog vroeg. De verloren halve finale ligt misschien nog iets te zwaar op de maag om al volop te kunnen genieten van deze documentaire die de Russische triomftocht van de Franse nationale elf in beeld brengt. Maar toch moet u het misschien toch maar een kans geven. Wat Les Bleus op de grasmat lieten zien, mocht dan al slaapverwekkend zijn, wat achter de schermen gebeurde was stukken boeiender. Een must see voor voetballiefhebbers. 

Nu op YouTube

6. Sharp Objects

Gebaseerd op een boek van Gillian Flynn (Gone Girl), geregisseerd door Jean-Marc Vallée (Big Little Lies) en met Amy Adams (Arrival, American Hustler) in de hoofdrol. Aan adelbrieven geen gebrek bij de HBO-reeks Sharp Objects. De reeks vertelt in acht afleveringen het verhaal van journaliste Camille Preaker. Wanneer in het stadje waar ze opgroeide een reeks gruwelijke moorden gepleegd worden, keert ze terug naar haar geboortestreek. Om daar niet alleen de confrontatie met de moordenaar in kwestie maar ook met haar verleden aan te gaan. Lees hier een interview met de makers. 

Nu op Telenet Play More

7. Une saison en France

Hoe vergaat het vluchtelingen nadat ze de levensgevaarlijke tocht richting Europa tot een goed einde hebben gebracht? Dat is de vraag die regisseur Mahamat-Saleh Haroun zich in Une saison en France stelt. Hij stelt scherp op Abbas, een Afrikaanse vluchteling die samen met zijn twee kinderen onderdak in Frankrijk vindt. Om vast te stellen dat het leven ook daar niet plots rozengeur en maneschijn wordt.

"Een film die inzicht geeft in het hoofd van een vluchteling. Een welgekomen reminder dat het om mensen met gevoelens gaat, en niet alleen om cijfers, budgetten en statistieken", schrijft onze man in zijn recensie. En laat dat nu net zijn wat Haroun met zijn film voor ogen had. "We zien vluchtelingen als dieren. Dat moet stoppen", vertelt hij in dit interview

Nu op aanvraag bij Proximus en Telenet

8. Good Girls

Drie vrouwen raken elk om heel erg uiteenlopende redenen in de financiële problemen. Wanneer hun rekeningen steeds roder kleuren slaan ze de handen in elkaar en besluiten ze voor de criminaliteit te kiezen. Ze plannen een overval op een supermarkt die ze, een beetje tot hun eigen verbazing, tot een goed einde weten te brengen. Maar dan beginnen de problemen pas. 

Nu op Netflix

9. Phantom Thread

De film greep naast alle belangrijke Oscars – tenzij u die voor kostuums wel belangrijk vindt –, maar Paul Thomas Anderson maakte met Phantom Thread opnieuw een oogverblindend elegant meesterwerkje. Wat begint als een bedrieglijk simpel liefdesverhaal, mondt uit in een mateloos fascinerend machtsspel tussen man en vrouw – met een verrassend kinky kantje. SM zonder zweepjes, honderd keer spannender dan de drie Fifty Shades-films samen. Daniel Day-Lewis zorgt voor een knetterend afscheid in zijn rol van narcistische modeontwerper.

Lees hier onze recensie en hier het interview met Daniel Day-Lewis en Paul Thomas Anderson.

Nu op aanvraag bij Proximus en Telenet

10. The Infiltrator

Een goed drugsverhaal op tijd en stond kan nooit kwaad. Op het nieuwe seizoen van Narcos en El Chapo is het nog even wachten, maar The Infiltrator is een waardig alternatief. De film vertelt het verhaal van een Amerikaans federaal agent die in de jaren 80 infiltreerde in de tak van het drugskartel van Escobar die het illegale geld witwaste.

Hoofdrolspeler is Bryan Cranston, die in tegenstelling tot in Breaking Bad aan de juiste kant van de wet staat. "Een kwieke, onderhoudende en spannende criminele rondedans", oordeelde onze man.

Nu op Proximus Movies & Series