Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière. © thinkstock

85x je loon bijeensparen: hoe dóe je dat?

Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière. Een bom geld. "Nu de rente zo laag staat, is er maar één optie: vroeg beginnen met beleggen."

83 reacties

  • Johan Van Alsenoy

    6 jaar geleden
    Er zal wel een minister zijn die ons komt vertellen dat we allemaal ver boven onze stand leven. Ge moet maar durven. Het is eerst de staat en voor de rest moet ge uwe plan trekken hier.
  • Rik Coppens

    6 jaar geleden
    Gewoon 85 x je loon sparen he.
  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Mensen die hu hele leven gewerkt hebben verdienen beter dan het armzalige pensioen die deze regering voorhoudt. Begin daar maar eens aan , dat zal dan eindelijk eens een kracht van verandering zijn ...
  • Dieter Maertens

    6 jaar geleden
    zonder lezen, en voor velen : met mama en papa
  • Aniana Corneille

    6 jaar geleden
    Aandelen beleggen is allemaal niet zo eenvoudig, nu spreken ze van rendementen maar binnenkort zullen ze daar niet meer over praten na een beurscrash.... ik geef liever iets minder uit en geniet vd kleine dingen vh leven.... een eenvoudige fietstocht met een picknick kan 10x gezelliger zijn dan op een duur restaurant uit eten......
  1. PREMIUM

    Camps

    Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
  2. PREMIUM

    Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

    Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
  1. PREMIUM

    Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

    Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
  2. VIDEO. “We werken elke dag tegen de deadline”: zo wordt uw nieuwe krant gemaakt
    Play

    VIDEO. “We werken elke dag tegen de deadline”: zo wordt uw nieuwe krant gemaakt

    De voorbije maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe lay-out van Het Laatste Nieuws. Daar heeft u niets van gemerkt, want elke ochtend lag er weer een krant in tienduizenden brievenbussen en honderden krantenwinkels. Maar hoe wordt Het Laatste Nieuws eigenlijk gemaakt? Naar aanleiding van de vernieuwde krant die vanaf vandaag in de bus ligt, tonen we u in deze korte documentaire hoe Het Laatste Nieuws elke dag de deadline haalt. Van de ochtendlijke redactievergadering tot en met de laatste pagina die naar de drukkerij wordt gestuurd.